logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić, kto obciąża sieć? Szukam prostego programu do monitorowania

magda1233 28 Kwi 2005 17:32 951 3
REKLAMA
  • #1 1445539
    magda1233
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    mam taki problem ze jestem podłaczona do sieci i jakas osoba sciaga w dzien i strony ledwo chodza. czy mozecie mi polecic program którym sprawdze kto tak sciaga :) i zeby nie był zbyt skomplikowany :)
  • REKLAMA
  • #2 1445620
    Maras_23
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Magda, musisz napisac jaka siec.. Jesli kablem do kompa np. z sasiadami w bloku, to za duzo raczej nie zobaczysz.. Jestes zapewne podlaczona do switch'a wiec zobaczysz tylko swoj ruch w sieci :-/. Mozesz jednak to sprawdzic, jest np. program Ethereal (w google znajdziesz), ktorym podsluchujesz ruch w sieci.

Jesli jest to siec radiowa, to za wiele raczej nie zrobisz.. nie bede opisywal, zwroc sie do swojego admina, zreszta w swojej sieci tez sie zwroc do admina, na pewno macie kogos takiego ;-)

--
    Pozdry,
    Marek.
  • REKLAMA
  • #3 1445637
    raz0r
    Poziom 11  
    Proponuje, jeśli serwer jest postawiony nie na windowsie, użyć jakiegoś programu do zarządzania pasmem, aby użytkownicy sieci nie przeciążali sieci programami p2p. Pod windowsem tego nei zrobisz....(moze to i dobrze?)
  • #4 1447338
    magda1233
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    mam dsla 1mb w sieci kablowej/ mozna jakos sie dowiedzic kto sciaga??
REKLAMA