Witam serdecznie.
Chciałbym prosić o porady drodzy forumowicze do zakupu laptopa.
Budżet to max.3500 PLN. Sprzęt miałby służyć i do prac graficznych i do grania. Może nawet bardziej to drugie.
Wiem, że do 3500 PLN nie da się znaleźć tzw.kombajnu do gier, ale może coś na rynku istnieje? Dobrze byłoby gdyby chodziły nowe tytuły, miałbym też ochotę pograć w przyszłości w GTA V.
Więcej wymagań:
Monitor: 15,6
Procesor: i5 lub i7 (nie wiem który lepszy i która wersja?);
Pamięć: min.8GB;
Grafika: Radeon lub GeForce (nie wiem które lepsze? czytałem o Radeon R7 i R9, ale to droga sprawa, chociaż niektóre z Radeonów HD też są dobre?)
Pamięć graficzna: min.2GB pamięci własnej?
Rozdzielczość nominalna...? Co to jest? Ile jej ma być? Czytałem rózne tematy i wszędzie co innego...
z dodatkowych to dobrze byłoby gdyby miał nagrywarke DVD i jakiś Windows.
Dell, Toshiba, ASUS? Może inne?
Pozdrawiam;)
Chciałbym prosić o porady drodzy forumowicze do zakupu laptopa.
Budżet to max.3500 PLN. Sprzęt miałby służyć i do prac graficznych i do grania. Może nawet bardziej to drugie.
Wiem, że do 3500 PLN nie da się znaleźć tzw.kombajnu do gier, ale może coś na rynku istnieje? Dobrze byłoby gdyby chodziły nowe tytuły, miałbym też ochotę pograć w przyszłości w GTA V.
Więcej wymagań:
Monitor: 15,6
Procesor: i5 lub i7 (nie wiem który lepszy i która wersja?);
Pamięć: min.8GB;
Grafika: Radeon lub GeForce (nie wiem które lepsze? czytałem o Radeon R7 i R9, ale to droga sprawa, chociaż niektóre z Radeonów HD też są dobre?)
Pamięć graficzna: min.2GB pamięci własnej?
Rozdzielczość nominalna...? Co to jest? Ile jej ma być? Czytałem rózne tematy i wszędzie co innego...
z dodatkowych to dobrze byłoby gdyby miał nagrywarke DVD i jakiś Windows.
Dell, Toshiba, ASUS? Może inne?
Pozdrawiam;)