logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualny soft do tunera Opticum 1200 FTA - gdzie znaleźć?

(R)BeZeL(R) 28 Kwi 2005 22:34 2376 8
REKLAMA
  • #1 1446566
    (R)BeZeL(R)
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Mam pewiem problem z softem do tego tunerka :( czy ktos wie cos na ten temat albo ma jakis aktualny sofcik :) do polszmaty...?????
    w celach edukacyjnych oczywiscie :)
  • REKLAMA
  • #2 1447709
    robgnia
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam

jesli chodzi o soft oryginalny to sciagniesz ze strony producenta.

a jesli o soft zmodykikowany to zapomnij :)

posiadam opentel ods3500f prawie tosamo co opticum

lecz nie ma zadnego softu zmodyfikowanego na nie :)
  • #3 1447976
    rtvslawek
    Poziom 16  
    Witam.Jak wkiedyś już pisałem,to tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic281652.html
    Co do poprzedniego kolegi że niema softu zmodyfikowanego,to się myli-jak podałem wyżej,tam jest też taki.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 1449420
    (R)BeZeL(R)
    Poziom 17  
    Mam nadzieje ze ten sofcik bedzie dziala tak jak powinien :) a nie taj jak pozostale
    a co z kluczami??
  • #5 1449444
    rtvslawek
    Poziom 16  
    Tylko nie zmieniaj języka-bo się tuner będzie wieszał,a klucze niestety pilotem: wcisnąć MENU potem 9317 tam odpowiednio wyszukasz i wpiszesz.
    A pobrać klucze możesz tym:
    Załączniki:
    • FKEv105.zip (449.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1467858
    (R)BeZeL(R)
    Poziom 17  
    OOOOjjj coś niezabardzo to działa :( po wpisaniu kluczyków dalej sa tylko FTA...
    chyba coś niezabardzo z ta edukacją...
  • REKLAMA
  • #7 1467901
    rtvslawek
    Poziom 16  
    Napisałbym,i zamieścił ospowiedni plik,ale niepozwalają administratorzy forum elektroda,i niemam zamiaru dostać znowu ostrzeżenia-Przykro mi że nie wszystkim wolno na taki temat pisać.
    Pozdrawiam.
  • #8 1467919
    (R)BeZeL(R)
    Poziom 17  
    hmm.... to moze na maila??

moj mail: Liroy.fuck(_at_)interia.pl
    bylbym bardzo wdzięczny :)

Dodano po 2 [minuty]:

Liroy.fu*k@interia.pl
  • #9 1468956
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    rtvslawek napisał:
    Napisałbym,i zamieścił ospowiedni plik,ale niepozwalają administratorzy forum elektroda,i niemam zamiaru dostać znowu ostrzeżenia-Przykro mi że nie wszystkim wolno na taki temat pisać.
    Pozdrawiam.

Nie administratorzy, tylko regulamin forum
    Nie niektórym, tylko wszystkich traktujemy po równo.

Przeczytaj punkt 1 regulaminu. Załącznik zawierający soft łąmiący zabezpieczenia, niezgodny z prawem, posty z kluczami lecą do kosza, zamieszczająca je osoba dostaje ostrzeżenie.

Chcesz wysłać coś? wyslij na PW czy email.

Elektroda nie ma zamiaru skończyć jak inne fora zajmujące się łamaniem zabezpieczeń.

To by było na tyle.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy poszukiwania aktualnego oprogramowania (softu) do tunera Opticum 1200 FTA, zwłaszcza w kontekście odbioru polskich kanałów (np. Polsatu). Oryginalny soft można pobrać ze strony producenta, jednak modyfikowane wersje oprogramowania są trudne do znalezienia i nie są oficjalnie dostępne. Użytkownicy wskazują na podobieństwo tunera Opticum 1200 FTA do modelu Opentel ODS3500F, który również nie posiada zmodyfikowanego softu. W dyskusji pojawia się temat wpisywania kluczy do tunera za pomocą pilota (MENU, kod 9317), jednak mimo wpisania kluczy tuner pozostaje w trybie FTA (Free To Air). Udostępnianie plików z oprogramowaniem i kluczami jest zabronione przez regulamin forum Elektroda.pl ze względu na kwestie prawne i ochronę zabezpieczeń. Propozycje wymiany plików odbywają się prywatnie, poza forum. Podkreślono konieczność przestrzegania regulaminu i zakaz publikowania nielegalnych materiałów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA