logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 9300 – bezpieczeństwo zdejmowania simlocka kablem, dostępność kalkulatora

t_snake 29 Kwi 2005 21:55 5240 12
REKLAMA
  • #1 1449116
    t_snake
    Poziom 11  
    Witam serdecznie,

Czy ktoś z Was orientuje się czy to prawda, że ściągnięcie kablem simlocka z N9300 powoduje jej częściową awarię (soft szaleje)??

Czy istnieje obecnie kalkulator do ściągnięcia simlocka z tego telefonu?

Mam taki problem, że za ok 2-3 tyg. będę miał n9300 z simlockiem plusa, jednakże będę chciał używać ją w erze. U mnie w mieście ściągną simlocka ale kablem. Spotkałem się jednak z opinią, że nie jest to bezpieczne dla telefonu:| Proszę o opinie ludzi znających się na tym.

Pozdrawiam,
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 1449141
    kowalwalcz
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    jesli dobrze sie orientuje to w tej chwili nie ma NIC na locka w tym fonie, no chyba ze oryginalny serwis nokii lub RR serwis ale za jaka kase ???
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1449219
    t_snake
    Poziom 11  
    No właśnie - za jaką, bo się nie orientuję?? i co to serwis RR?

Poza tym, dzwoniłem do serwisu Nokii i tam powiedzieli, że nie mogą ściągać, że tylko operator może :|

Pozdrawiam,
    Tomek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1449320
    tasior01
    Poziom 19  
    Ocena: 5
    Jest kalkulator do tego fona

Nowa wersja Cruxa

www.simplegsm.info

programy nokia
    versja 3.20.02

Załącznik jest ten program
    Załączniki:
    • nokiafree_v32.rar (376.19 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1449376
    t_snake
    Poziom 11  
    Dzięki!! czekam na telefonik i natychmiast sprawdzę :)

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję!
  • #6 1450485
    ePeter1234
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam!!!

Próbowałem usunąć simlocka z tego telefonu za poocą tego programu. Nic z tego, u mnie nie działa:( Jak komuś się udało to niech się wypowie ba ten temat. Pozdrawiam Piotrek
  • #7 1451152
    t_snake
    Poziom 11  
    Teraz to się nieco zesmuciłem :) No cóż, chyba pozostaje mi czekać i sprawdzić samemu.

A powiedzcie - czy to prawda, że po ściągnięciu kablem mogą wystąpić problemy z softem? jeśli tak to czy jest to odwracalne?

Pozdrawiam,
    Tomek
  • #8 1451191
    tasior01
    Poziom 19  
    Raczej nie powinno się nic stać, ale jakby to gryfin czy tornado i po sprawie :)
  • #9 1451204
    t_snake
    Poziom 11  
    gryfin? tornado? - cóż to?

Pozdrawiam,
    Tomek
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 1451237
    tasior01
    Poziom 19  
    Gryffin i Tornado są to boxy do serwisowania telefonów
  • #11 1451261
    t_snake
    Poziom 11  
    Ok, dzięki.

Więc co byście polecili w mojej sytuacji. Mieszkam w Szczecinie (no prawie:), telefon będę miał za ok 2tyg. i będę chciał bezpiecznie ściągnąć simlock`a. Jeśli soft Crux`a nie zadziała to będę zmuszony wybrać się na miasto.. tylko mam obawy z tym ściąganiem przez BOX`a.. ehh

Ach - zajmuję się tym już dlatego, że telefonu będę potrzebował natychmiast jak go dostanę...

Pozdrawiam,
    Tomek
  • Pomocny post
    #12 1451267
    tasior01
    Poziom 19  
    No nie obawiaj się jak Ci coś zrobią w serwisie i nie beda chcieli naprawić to się tu znajdą osoby z tamtej okolicy, i się zrobi wjazd na serwis :P :D :D:P nie no żartuje

Ale nie bój żaby.

Pozdrawiam
  • #13 2060912
    bialy160
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Temat może już stary , ale potwierdzam że ten program powyżej nie robi tego smoka

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy bezpieczeństwa zdejmowania simlocka z telefonu Nokia 9300 za pomocą kabla oraz dostępności kalkulatora do tego celu. Użytkownicy potwierdzają, że oficjalnie simlocka może zdjąć jedynie operator, a serwisy Nokii nie oferują takiej usługi. Istnieje program Crux (wersja 3.20.02) dostępny na stronie simplegsm.info, który ma służyć do zdejmowania simlocka z N9300, jednak w praktyce nie działa skutecznie u większości użytkowników. Pojawiły się obawy, że zdejmowanie simlocka kablem może powodować problemy z oprogramowaniem telefonu (soft "szaleje"), ale doświadczenia wskazują, że ewentualne problemy można naprawić za pomocą serwisowych boxów takich jak Gryffin lub Tornado. Użytkownicy zalecają ostrożność, ale nie potwierdzają trwałych uszkodzeń po zdejmowaniu simlocka kablem. W przypadku niepowodzenia z programem Crux pozostaje skorzystanie z usług lokalnych serwisów, choć wiąże się to z ryzykiem i kosztami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA