logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panel Krosowy, Gniazda Abonenckie RJ45, POTS Splitter

PaulAlt 23 Wrz 2014 20:47 1335 0
  • #1 13985290
    PaulAlt
    Poziom 1  
    W domowej sieci LAN mam problem z doborem panelu krosowego i gniazd abonenckich RJ45 umieszczonych nalistwowo.

Chcialbym rowniez rozdzielic, na wejsciu do budynku mieszkalnego, sygnal na DSL/Telefon, tak aby sygnal do telefonow analogowych byl prowadzony oddzielnie od DSL-owskiego.

Kable wchodza do poszczegolnych pomieszczen przez komin wentylacyjny na strychu, przy ktorym umiescilem stara szafe. W niej tj. szafie planuje zamontowac panel krosowy, z ktorego beda wychodzily skretki cat5e UTP do poszczegolnych pomieszczen zakanczane ganiazdami abonenckimi.

W zawiazku z tym mam zapytanie o panel krosowniczy i gniazda abonenckie RJ45; rowniez rodzielacz sygnalu DSL/Telefon tzw. POTS Splitter.

Panel Krosowy:

-24-port UTP5e
    -typ gniazda: RJ45
    -ekranowy/bez ekranu - nie ma znaczenia
    -metalowa obudowa? czy wystarczy plastik?

Gniazdo Abonenckie RJ45 nalistowe:

-ramka
    -modul/adapter RJ45
    -puszka w listwie juz jest, potrzebna jest ramka

DSL/Telefon POTS Splitter - rodzielacz sygnalu:

-gdzie kupic i jakiej firmy?

Chcialbym aby sprzet zakupiony byl optymalnym tzn. cena do jakosci byla optymalna. Zalezy mi na dobrej jakosci sprzetu tj. niezawodnosci - oczywiscie w granicach norm amatorskiej domowej sieci LAN.

Prosze o nazwe polecanego produktu i przedzial cenowy w jakim powinnienem go kupic.
REKLAMA