logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Strona konfiguracyjna - nie mogę dostać się do strony konfiguracyjnej.

nathan00 29 Wrz 2014 17:08 873 1
REKLAMA
  • #1 14000950
    nathan00
    Poziom 1  
    Witam! Mam taki problem. Posiadam router Asus DSL-N10. Ostatnimi dniami nie szedł mi internet, a dokładniej świeciły się wszystkie diody (Power, ADSL, Wireless i 2 w Lanie) oprócz diody nad którą pisze "Internet". Z racji oczywistej zadzwoniłem do obsługi gdzie powiedzieli mi, że z łącznością wszystko dobrze, nic nie jest zepsute, żadnej awarii nie ma, więc kazano mi kliknąć reset z tyłu routera i przytrzymać 10 sekund. Zrobiłem otóż to i tak jak powinienem (oraz mi kazano) w przeglądarce IE wpisałem 192.168.1.1 po to by router skonfigurować. I tutaj zaczyna się mój problem
    ! Gdy wpisuje 192.168.1.1 (tak jak piszę na moim routerze i jak zazwyczaj wpisywałem gdy coś się działo) to strona mi się ładuje i nic nie wyświetla przez co nie mogę dostać się do konfiguracji. Powiedzcie mi co mam zrobić bo tracę już głowę przy tym.

PS. Gdy wyłącze po czym włącze router i odrazu wpisze 192.168.1.1 to wyświetla mi się strona DSL-N10 gdzie mogę wrócić do strony głownej bądź przejść do ustawień manualnych. Ale to wszystko dzieje się podczas migania diody ADSL, bo gdy przestanie ona migać tylko stale się świecić to nie mogę nic zrobić bo strona dalej się ładuje tak jak opisałem to wyżej.

Pomóżcie i jakbyście mogli to troche jasno bo zielony jestem w tych sprawach, słowach itd.
  • REKLAMA
REKLAMA