logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dodać czat i forum na stronę w HTML? Szukam narzędzi i wskazówek

Sks_rybnik 30 Kwi 2005 22:29 1753 8
REKLAMA
  • #1 1451459
    Sks_rybnik
    Poziom 2  
    Witajcie mam problem. Robie z przyjacielem stronke i bardzo potzrebuje na tej stronce Forum i czat a niemam zielonego pojęcia jak mam je tam umieścic. Słyszałem od małodoświadczonych kolegów że istnieją programy i programiki do Formatowania Forum w kodzie HTML jeżeli koś potrafi cos doradzic bede wdzięczny z Gory Dziękuje :)
  • REKLAMA
  • #2 1451492
    arnoldk_20
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Sks_rybnik napisał:
    Witajcie mam problem. Robie z przyjacielem stronke i bardzo potzrebuje na tej stronce Forum i czat a niemam zielonego pojęcia jak mam je tam umieścic. Słyszałem od małodoświadczonych kolegów że istnieją programy i programiki do Formatowania Forum w kodzie HTML jeżeli koś potrafi cos doradzic bede wdzięczny z Gory Dziękuje :)

Niezabardzo rozumiem co masz na myśli pisząć "programy i programiki do Formatowania Forum w kodzie HTML" .
    Zainstaluj sobie forum phpbb by przemo http://phpbb.pl/download.php?d=27 zawiera już shoutbox ( odpowiednik czata ).
  • #3 1451645
    Sks_rybnik
    Poziom 2  
    poprostu chce wsadzic na stronke html Czat i Forum i niewiem jak to zrobić pomożecie mi?? GG:5989593
  • REKLAMA
  • #4 1451673
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    arnoldk_20 napisał:

Niezabardzo rozumiem co masz na myśli pisząć "programy i programiki do Formatowania Forum w kodzie HTML" .
    Zainstaluj sobie forum phpbb by przemo http://phpbb.pl/download.php?d=27 zawiera już shoutbox ( odpowiednik czata ).

Adres strony gdzie mozna pobrac skrypt przema to http://przemo.org/phpBB2 a nie www.phpbb.pl (w tym linku ktory podales jest stara wersja przema, wersja 1.8 a teraz jest wersja 1.9.4.2)

A w skrypcie przema jest zaimplementowany chat (nie tylko shoutbox)
  • #5 1451734
    cyberkid
    Poziom 15  
    co do czata to www.polchat.pl tez jest niezly
  • #6 1452161
    Sks_rybnik
    Poziom 2  
    ale ja niekapuje PHP ja chce wkleić forum na HTML i pozatym niewiem co i gdzie mam wlkeić . I czy są jakieś programy do projektowania Forum ?? help Me
  • REKLAMA
  • #7 1452179
    cyberkid
    Poziom 15  
    nie da sie wkliec forum do PHP. Musisz je zainstalowac. W sieci na 100% sa jakies tutoriale do tego
  • REKLAMA
  • #8 1452205
    cyzyk123
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Mozesz zrobic stronke w html'u i na niej button'a z linkiem do forum. Jednakze forum i tak musisz zainstalowac na jakims serwerze z obsluga php i mysql'a luknij tutaj http://members.lycos.co.uk/damians1/index.php
    jest troche szblonów. Stronka ma wbudowany chat. Wszystko jest postawione na darmowym serwerze lycos (badziewny ale darmowy)

Pozdrawiam
  • #9 1453363
    esiox
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    tu masz proste gotowe forum do wrzucenia na stronke ;)
    Załączniki:
    • forum.zip (11.9 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Autor poszukuje sposobu na dodanie forum i czatu do strony napisanej w HTML, nie mając doświadczenia z PHP. W odpowiedziach zalecane jest użycie gotowych skryptów forum opartych na PHP i MySQL, takich jak phpBB (w szczególności wersja przema 1.9.4.2), które zawierają wbudowany chat lub shoutbox. Podkreślono, że forum nie może być po prostu "wklejone" do statycznej strony HTML, lecz wymaga instalacji na serwerze obsługującym PHP i bazę danych. Jako alternatywę dla czatu wskazano serwis polchat.pl. Zaproponowano także rozwiązanie polegające na umieszczeniu na stronie HTML linku do zainstalowanego forum. Wskazano na dostępność tutoriali i gotowych szablonów do instalacji forum na darmowych serwerach, choć z ograniczeniami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA