logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

8level WRT-150 jako repeater - problem z podwójną siecią WiFi

RobRa 02 Paź 2014 13:41 4953 6
REKLAMA
  • #1 14008891
    RobRa
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam.

Mam w domu internet z kablówki, którego dostawcą jest Inea. Od operatora dostałem router CISCO, ale jego zasięg WiFi nie pokrywa całej powierzchni domu.
    Kupiłem router 8level WRT-150, żeby wykorzystać go jako repeater. Skonfigurowałem wszystko zgodnie z instrukcją podaną przez importera: http://digileaks.pl/1450-repeater-w-wrt-300/
    W tej chwili mam problem tego typu, że katra sieciowa WiFi (8level WPCIE-300A) komputera stacjonarnego czasami łączy się z CISCO, pomimo, że sygnał z WRT-150 jest nieporównywalnie mocniejszy.
    Po włączeniu monitora WiFi widzę dwie sieci o tej samej nazwie.
    Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Robert
  • REKLAMA
  • #2 14009095
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Wyłącz WiFi w cisco.
    Usuń sieć cisco z list sieci bezprzewodowych Windows, lub wyłącz automatyczne łączenie z tą siecią.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14009161
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    W Windows powinna być widoczna jedna sieć, ale np. inSSIDer pokaże już dwie.
  • #5 14009174
    RobRa
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    bogiebog napisał:
    Usuń sieć cisco z list sieci bezprzewodowych Windows, lub wyłącz automatyczne łączenie z tą siecią.

To w jaki sposób mam wyłączyć sieć z CISCO, skoro w Windows widzę tylko jedną, automatycznie wyłączę również z WRT-150. Chyba, że coś mylę :)
  • #6 14009191
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Pokaż listę sieci które pamięta windows.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z konfiguracją routera 8level WRT-150 jako repeatera w sieci WiFi, gdzie głównym routerem jest CISCO. Mimo silniejszego sygnału z WRT-150, komputer stacjonarny łączy się z siecią CISCO, co powoduje widoczność dwóch sieci o tej samej nazwie. Użytkownik pyta o możliwość wyłączenia sieci CISCO, aby wymusić połączenie z WRT-150. Odpowiedzi sugerują, aby usunąć sieć CISCO z listy znanych sieci w systemie Windows oraz wskazują, że w trybie repeatera powinno być widoczne tylko jedno SSID, mimo że narzędzia takie jak inSSIDer mogą pokazywać obie sieci.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA