Witam. Mam problem z laptopem Toshiba Satellite C650D-109 a dokładniej nie działa karta wifi choć jest sprawna. Laptop nie widzi w ogóle karty wifi a testowałem już kilka kart wyciągniętych z innych laptopów na których działały. Jedna karta wifi była sprawdzana z podobnego modelu na podzespołach intela. A teraz napiszę czego próbowałem :
- resetowałem bios poprzez wyciągnięcie baterii cmos.
- włączałem kombinację klawiszy fn+f8 choć nie widać w menedżer urządzeń karty wifi , jest tylko karta sieciowa.
- chciałem zaktualizować bios ale mam wersje 1.80 a są dostępne tylko 1.40 i 1.70 oraz 2.10 a tej ostatniej nie można zainstalować.
- próbowałem z linuksem ale tam też nie wykrywa wifi a tylko karte sieciową.
Czy jest jakiś inny sposób na włączenie wifi lub wie ktoś jaki układ na płycie głównej jest odpowiedzialny za działanie karty wifi.
Czy to może być wina chipsetu?
Proszę o pomoc bo mi już ręce opadają.
- resetowałem bios poprzez wyciągnięcie baterii cmos.
- włączałem kombinację klawiszy fn+f8 choć nie widać w menedżer urządzeń karty wifi , jest tylko karta sieciowa.
- chciałem zaktualizować bios ale mam wersje 1.80 a są dostępne tylko 1.40 i 1.70 oraz 2.10 a tej ostatniej nie można zainstalować.
- próbowałem z linuksem ale tam też nie wykrywa wifi a tylko karte sieciową.
Czy jest jakiś inny sposób na włączenie wifi lub wie ktoś jaki układ na płycie głównej jest odpowiedzialny za działanie karty wifi.
Czy to może być wina chipsetu?
Proszę o pomoc bo mi już ręce opadają.