a więc tak (wg. mnie i parametrów)
Toshiba S50-B-12Z najlepszy procesor z wymienionych: i7-4510U - 2GHz
Asus i5-4210U - 1,7GHz
Acer i5-4200U - 1,6GHz
Asus i Toshiba
2 gniazda USB 3.0 i jedno USB 2.0
w Acerze 1 x USB 3.0 i dwa USB 2.0 więc gorzej niż u konkurencji
Acer
nieco lepsza karta graficzna od konkurencji
AMD Radeon R7 M265
Asus - słabsza teoretycznie grafika ale przy matrycy o niższej rozdzielczości matrycy niż u konkurencji może sobie lepiej radzić.
Toshiba Radeon R7 M260 - minimalnie słabsza grafika, ale najmocniejszy procesor
zapewne zniweluje różnice a nawet sprawi że w niektórych grach laptop spisze się lepie niż konkurencja
Matryca
Acer - wg. mnie najlepsza - rozdzielczość fullHD i matowa!
Toshiba - też fullHD ale błyszcząca - gorzej z pracą w mocnym świetle!
lecz to IPS z b.dobrymi kontami widzenia z boków ...
Asus - niska rozdzielczość matrycy...
Kamera
Asus i Toshiba - znacznie lepsze kamerki HD... acer 0,3pix - VGA jedynie
pamięć = wszystkie 8GB
dysk = wszystkie 1TB
podsumowując - dla mnie wybór jest jeden z tych trzech - TOSHIBA... a to wszystko przez procek (nigdy nie kupiłbym kompa o procesorze który ma taktowanie nominalne poniżej 2GHz... mój 5 letni laptop ma 2x 2,53GHx

choć zużywa więcej prądu to jest wydajniejszy zapewne (tym bardziej że pamięci cache tez procesor ma więcej)... dodatkowo matryca FullHD i to IPS!
... zaraz ktoś napisze, że nowszy procesor to inna technologia, nowe instrukcje, mniejsze TDP i starszego nie ma co porównywać - może i tak, ale miałem okazję na żywo porównać pracę mojego C2D w konkurencji do różnych i5 i żadna która miała niższe taktowanie w jakichkolwiek testach przeprowadzonych nie miała szans (benchmarki czy kompresja filmów np.), a nawet TDP 35W w moim przypadku niewiele (a bywa, że wcale) nie odstaje od procesorów robionych w nowszej technologii i mniejszych nm...