Witam serdecznie,jako że przyszedł czas na wymianę mojego starego LG LCD na cos nowszego chciałbym prosić o pomoc w wyborze doświadczonych forumowiczów .
Postaram sie odpowiedzieć na obowiązkowe pytania ale dostosuje sie elastycznie do rad i podpowiedzi.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 5mx5 m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~ 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 (zależy od pory dnia )
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? 80 % czasu siedzimy na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wolałbym żeby wisiał(nie chce demontować wieszaka z ściany
)
6. Jak słońce świeci w pokoju? są założone rolety ale okno jest na wprost TV i wychodzi na Zachód
7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 32" LCD 32LG5000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobry Smart do internetu,aplikacji przeglądania itp,adekwatna do ceny JAKOŚĆ obrazu i wyposażenie.. GŁÓWNIE zależy mi na pilocie Magic remote (chyba ze uważacie ze to przereklamowany badziew
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Głownie dekoder NC+
10 .Jakie urządzenia? Odtwarzacz DVD,konsola, smartfon i tablet
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ~ 6 godzin ,w weekendy prawie cały dzień.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? chyba jednak matowa .
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport,bajki seriale ,dokument film
.. nic specjalnego
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 20 -30 %
16. Preferencje co do marki? hm...Samsung,LG może Sony.
17. Preferencje co do wielkości? Raczej 42 "
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?nie mam odpowiedzi na to pytanie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? dzień 60 % -wieczór 40 %
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~ 2500 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? niech już będzie ,pomimo że zdaje sobie sprawę ze nie ma programów 3D a jedynie filmy na płytach. pasywne czy aktywne > nie znam się.
Postaram sie odpowiedzieć na obowiązkowe pytania ale dostosuje sie elastycznie do rad i podpowiedzi.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 5mx5 m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~ 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 (zależy od pory dnia )
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? 80 % czasu siedzimy na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wolałbym żeby wisiał(nie chce demontować wieszaka z ściany
6. Jak słońce świeci w pokoju? są założone rolety ale okno jest na wprost TV i wychodzi na Zachód
7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 32" LCD 32LG5000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobry Smart do internetu,aplikacji przeglądania itp,adekwatna do ceny JAKOŚĆ obrazu i wyposażenie.. GŁÓWNIE zależy mi na pilocie Magic remote (chyba ze uważacie ze to przereklamowany badziew
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Głownie dekoder NC+
10 .Jakie urządzenia? Odtwarzacz DVD,konsola, smartfon i tablet
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ~ 6 godzin ,w weekendy prawie cały dzień.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? chyba jednak matowa .
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport,bajki seriale ,dokument film
.. nic specjalnego
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 20 -30 %
16. Preferencje co do marki? hm...Samsung,LG może Sony.
17. Preferencje co do wielkości? Raczej 42 "
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?nie mam odpowiedzi na to pytanie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? dzień 60 % -wieczór 40 %
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~ 2500 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? niech już będzie ,pomimo że zdaje sobie sprawę ze nie ma programów 3D a jedynie filmy na płytach. pasywne czy aktywne > nie znam się.