logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przyszedł czas na zamiane starego LCD..proszę o pomoc w wyborze

Lordiker 05 Paź 2014 11:52 1275 5
REKLAMA
  • #1 14016171
    Lordiker
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,jako że przyszedł czas na wymianę mojego starego LG LCD na cos nowszego chciałbym prosić o pomoc w wyborze doświadczonych forumowiczów .
    Postaram sie odpowiedzieć na obowiązkowe pytania ale dostosuje sie elastycznie do rad i podpowiedzi.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 5mx5 m
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~ 3m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 (zależy od pory dnia )
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? 80 % czasu siedzimy na wprost.
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wolałbym żeby wisiał(nie chce demontować wieszaka z ściany :P )
    6. Jak słońce świeci w pokoju? są założone rolety ale okno jest na wprost TV i wychodzi na Zachód
    7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 32" LCD 32LG5000
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobry Smart do internetu,aplikacji przeglądania itp,adekwatna do ceny JAKOŚĆ obrazu i wyposażenie.. GŁÓWNIE zależy mi na pilocie Magic remote (chyba ze uważacie ze to przereklamowany badziew
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Głownie dekoder NC+
    10 .Jakie urządzenia? Odtwarzacz DVD,konsola, smartfon i tablet
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ~ 6 godzin ,w weekendy prawie cały dzień.
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? chyba jednak matowa .
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport,bajki seriale ,dokument film
    .. nic specjalnego

14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Raczej tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 20 -30 %
    16. Preferencje co do marki? hm...Samsung,LG może Sony.
    17. Preferencje co do wielkości? Raczej 42 "
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach?nie mam odpowiedzi na to pytanie.
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? dzień 60 % -wieczór 40 %
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~ 2500 zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? niech już będzie ,pomimo że zdaje sobie sprawę ze nie ma programów 3D a jedynie filmy na płytach. pasywne czy aktywne > nie znam się.
  • REKLAMA
  • #2 14016395
    wolacinio
    Poziom 13  
    Samsung UE46F6770
    Ja posiadam F6400 i jestem bardzo zadowolony. Posiada wszystkie funkcje jakie chcesz. Okazja -10%
  • REKLAMA
  • #3 14018364
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14020933
    Lordiker
    Poziom 2  
    Dziękuje za propozycje podane w linkach,przejrzałem dokładnie testy ,ale dalej nie wiem ,który z nich ewentualnie wybrać :P Za dużo opcji wyboru to dla mnie brak wyboru ;) Jeśli już to,który z nich można by określić jako numer 1 do zakupu ?Wiem że to trudne bo każdy z nich ma wady i zalety ale jeśli przyjąć kryteria niezawodności ,jakości obrazu i działania Smart (net ,aplikacje ) to jest możliwość podpowiedzenia konkretu ?Jeśli wydać ciężko zarobione pieniądze to nie po to żeby sie w q ur... potem :) Ufam w wiedzę i obiektywność specjalistów na tym forum.
  • REKLAMA
  • #5 14021008
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 15582716
    Lordiker
    Poziom 2  
    z rad skorzystalem i dziekuje . temat do zamkniecia
REKLAMA