Witam,
Potrzebuje dysk przenośny do ważnych i sentymentalnych dla mnie informacji (np zdjęcia). Chciałbym, aby ten dysk był dość wytrzymały, by te dane szybko się nie uszkodziły (rzucać nim nie będę i będę dbał by nigdzie nie spadł, ale fajnie jakby w razie czego wytrzymał jakiś upadek). 2 sprawa to ważne, by te dane sporo przetrwały, aby np za 10-20 lat nie okazało się ze dane zostały stracone.
Wiem, ze cenowo może trochę więcej wynieść, ale jaki dysk spełniłby moje oczekiwania? Wielkość nie musi być duża... nawet te 128GB wystarczy.
Może być nawet wytrzymały pendrive. Widzę, ze nawet 64GB mi wystarczy...
Potrzebuje dysk przenośny do ważnych i sentymentalnych dla mnie informacji (np zdjęcia). Chciałbym, aby ten dysk był dość wytrzymały, by te dane szybko się nie uszkodziły (rzucać nim nie będę i będę dbał by nigdzie nie spadł, ale fajnie jakby w razie czego wytrzymał jakiś upadek). 2 sprawa to ważne, by te dane sporo przetrwały, aby np za 10-20 lat nie okazało się ze dane zostały stracone.
Może być nawet wytrzymały pendrive. Widzę, ze nawet 64GB mi wystarczy...
Moderowany przez swiercm:Post oraz temat poprawiłem. Kolejny taki odpowiednio nagrodzę. Proszę dbać o poprawną pisownię, poprawne jednostki, poprawną interpunkcję. Proszę unikać ozdobników typu ",,," itd.
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.