logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 8/7 - Licencja (przeniesienie na inny komputer)

Solin 07 Paź 2014 17:58 1881 3
REKLAMA
  • #1 14022787
    Solin
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Proszę o udzielenie informacji (ponieważ jednoznacznej nie znalazłem w Google) czy licencję Windows 8 można przenieś na inny komputer po uprzednim odinstalowaniu/usunięciu go ze starego komputera (Na starym będzie Windows 7)? Windows był już zainstalowany w laptopie podczas kupowania.

P.s.
    Aktualnie mam Windows Pro 8.1 na tym, na którego chcę przenieść licencję ze starego (jest napisane w pewnych ustawieniach, że wersja jest nieaktywowana) Chcę wpisać kod z tego lapka kupionego z windowsem.
  • REKLAMA
  • #2 14022797
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 934
    Jeśli zainstalowany system jest w wersij OEM, to się nie da - przy pierwszej instalacji jest on przypisywany do konkretnego komputera (ściślej, to płyty głównej).
  • REKLAMA
  • #3 14022880
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 14022888
    irondick
    Poziom 31  
    Ocena: 131
    Win 8 OEM ma zaszyty serial w BIOSie. Jeśli zrobiłeś kopię klucza i masz odpowiednie umiejętności edycji pliku BIOSu w HEX edytorze to teoretycznie można. Jednakże potrzebna będzie też odpowiednia wersja systemu zgodna z posiadanym sprzętem.
    Popraw w poście "Windows był już zainstalowany w laptopie podczas kupienia." To kiedy kupałeś...?
REKLAMA