logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje

neejm 08 Paź 2014 02:22 3054 6
REKLAMA
  • #1 14024279
    neejm
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

U znajomej na strychu znalazłem dwa głośniki włoskiej firmy Sica.

Nigdzie nie mogę znaleźć jakichkolwiek informacji o nich.

Może ktoś ma jakieś informacje na ich temat, bądź dokopie się do nich.

Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14024909
    neejm
    Poziom 9  
    Właśnie w tym problem, że na liście go nie ma. Przeglądałem te stronę kilka dni temu. Żaden głośnik na stronce nie odpowiada w ogóle wyglądem. Wnioskuję, że musi to być jakiś starszy model.
  • #4 14025109
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Ocena: 350
    Zmierz średnicę, wyślij foto do Box Electronics(przedstawiciel na Polskę) i ściemniaj, że nie grają ale nie wiesz co to bo nie ma oznaczeń i chcesz zapytać o cenę nowych. Odpiszą, że to głośnik taki i taki i że zastępuje go model xxxxxx, który kosztuje tyle i tyle. Troche kłamstwa ale po dobroci póki nie wyczują ew. szansy na sprzedaż raczej nie pomogą.
  • REKLAMA
  • #5 14025480
    neejm
    Poziom 9  
    Niestety spaliłem już tę drogę. Napisałem do nich ze zwykłą prośbą o podanie informacji jaki to model. Jak już zostało to powiedziane - nie odpisali.

EDIT: Zrobiłem wszystko co wydawało mi się możliwe - Napisałem bezpośrednio do SICA i Polskiego dystrybutora, szukałem z godzinę informacji o nich. Z tego co widzę nie jest to pierwsza lepsza Chińska firma i chciałbym coś z nich sklecić.

Średnica to na oko 15 cali. Będę je widział za kilka dni. Postaram się zrobić więcej zdjęć i dokładnie zmierzyć.
  • REKLAMA
  • #6 14040915
    neejm
    Poziom 9  
    Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje

Prosił bym o jakiekolwiek info na temat tych modeli. Jest w ogóle jakakolwiek możliwość sprawdzenia parametrów tych głośników nie znając modelu?
  • #7 14042533
    januszx3
    Poziom 31  
    Ocena: 420
    Masz starszy model (rocznik 1983) 15 calowego głośnika, z grupy produktów "PROFESSIONAL FERRITE" (magnesy ferrytowe)
    Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje Głośniki Sica znalezione na strychu - identyfikacja i informacje
    Własności różniące starsze modele głośników z magnesami ferrytowymi od później modyfikowanych, opisane są tu:
    http://www.sica.it/images/sica/NEWS/New%20ferrite%20magnet%20circuits.pdf

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik znalazł na strychu dwa głośniki włoskiej firmy Sica, jednak nie mógł znaleźć informacji na ich temat. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali zmierzenie średnicy głośników oraz kontakt z dystrybutorem, aby uzyskać więcej informacji. Użytkownik stwierdził, że głośniki mogą być starszym modelem, a po dalszym badaniu ustalono, że to 15-calowy głośnik z 1983 roku z grupy produktów "PROFESSIONAL FERRITE". Wskazano również na różnice między starszymi a nowszymi modelami głośników z magnesami ferrytowymi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA