Witajcie.
Po kilku latach niezawodnej pracy, dziś klient zadzwonił z problemem.
Rejestrator pika i informuje że dysk nie jest gotowy do pracy.
Wymieniłem dysk na nowy i objaw był taki sam.
Chciałem się zalogować "admin", hasło fabryczne i nie akceptuje go.
Hasło od nowości nie było zmieniane, jestem tego pewien.
.
Wgramoliłem się na e.pl i dzięki Waszej wiedzy, udało mi się uruchomić rejestrator z nowym twardym dyskiem, jednak wejście na "admin" nadal jest nie możliwe.
.
Na starym dysku nadal nie chodzi, na nowym ok. Podmieniałem kilka razy dla pewności.
Teraz pytania:
Co mogło się temu dyskowi stać że dziś w nocy przestał działać, czy jest do uratowania i dlaczego nie reaguje na polecenie formatowania?
Dlaczego "admin" z niezmienionym fabrycznym hasłem nie może się zalogować i jak "przekonać" rejestrator że admin, to naprawdę admin?
.
Edit:
Jeszcze szybko dodam, że stary dysk 0,5Gb Samsung nie kręci się, słychać delikatne tykanie/cykanie.
Po kilku latach niezawodnej pracy, dziś klient zadzwonił z problemem.
Rejestrator pika i informuje że dysk nie jest gotowy do pracy.
Wymieniłem dysk na nowy i objaw był taki sam.
Chciałem się zalogować "admin", hasło fabryczne i nie akceptuje go.
Hasło od nowości nie było zmieniane, jestem tego pewien.
.
Wgramoliłem się na e.pl i dzięki Waszej wiedzy, udało mi się uruchomić rejestrator z nowym twardym dyskiem, jednak wejście na "admin" nadal jest nie możliwe.
.
Na starym dysku nadal nie chodzi, na nowym ok. Podmieniałem kilka razy dla pewności.
Teraz pytania:
Co mogło się temu dyskowi stać że dziś w nocy przestał działać, czy jest do uratowania i dlaczego nie reaguje na polecenie formatowania?
Dlaczego "admin" z niezmienionym fabrycznym hasłem nie może się zalogować i jak "przekonać" rejestrator że admin, to naprawdę admin?
.
Edit:
Jeszcze szybko dodam, że stary dysk 0,5Gb Samsung nie kręci się, słychać delikatne tykanie/cykanie.