logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BCS 0404le - Rejestrator nie akceptuje fabrycznego hasła, dysk nie działa

audiotech 08 Paź 2014 18:50 5259 10
  • #1 14025797
    audiotech
    Poziom 15  
    Ocena: 104
    Witajcie.
    Po kilku latach niezawodnej pracy, dziś klient zadzwonił z problemem.
    Rejestrator pika i informuje że dysk nie jest gotowy do pracy.
    Wymieniłem dysk na nowy i objaw był taki sam.
    Chciałem się zalogować "admin", hasło fabryczne i nie akceptuje go.
    Hasło od nowości nie było zmieniane, jestem tego pewien.
    .
    Wgramoliłem się na e.pl i dzięki Waszej wiedzy, udało mi się uruchomić rejestrator z nowym twardym dyskiem, jednak wejście na "admin" nadal jest nie możliwe.
    .
    Na starym dysku nadal nie chodzi, na nowym ok. Podmieniałem kilka razy dla pewności.
    Teraz pytania:
    Co mogło się temu dyskowi stać że dziś w nocy przestał działać, czy jest do uratowania i dlaczego nie reaguje na polecenie formatowania?
    Dlaczego "admin" z niezmienionym fabrycznym hasłem nie może się zalogować i jak "przekonać" rejestrator że admin, to naprawdę admin? :)
    .
    Edit:
    Jeszcze szybko dodam, że stary dysk 0,5Gb Samsung nie kręci się, słychać delikatne tykanie/cykanie.
  • Pomocny post
    #2 14026138
    xury
    Specjalista automatyka domowa
    Ocena: 1497
    audiotech napisał:
    Co mogło się temu dyskowi stać że dziś w nocy przestał działać, czy jest do uratowania i dlaczego nie reaguje na polecenie formatowania?

Tego ci nikt nie powie. Dyski padają, to normalne. Musiał byś podać SMART by coś więcej można było powiedzieć.
    audiotech napisał:
    Dlaczego "admin" z niezmienionym fabrycznym hasłem nie może się zalogować i jak "przekonać" rejestrator że admin, to naprawdę admin?

Trzeba zresetować.
    Mogę to zrobić zdalnie, poprzez telnet. Czyli potrzebuję dostęp do rejestratora przez telnet i przekierowany port 23 na zewnątrz.
    Jak to zrobić samodzielnie nie podam, bo jest to wielka luka w bezpieczeństwie BCSa.
  • Pomocny post
    #3 14026572
    treborsz
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 240
    Są co najmniej trzy sposoby na reset hasła admina. Najprostszy - to wprowadzenie hasła jednodniowego (zakładam, że data w rejestratorze jest prawidłowa):
    - hasło na dziś: 954560;
    - hasło na jutro: 198880.
  • #4 14027466
    audiotech
    Poziom 15  
    Ocena: 104
    Dziękuję serdecznie.
    Hasło wlazło i tą drogą przywróciłem admin/admin.
    Cóż skoro hdd się posypał, a na nowym funkcjonuje wszystko poprawnie, to pozostaje mi tylko podziękować Wam za pomoc i... jechać do klienta.
  • #6 14027888
    treborsz
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 240
    xury napisał:
    Czyżby hasło na jutro to 687520 ?
    Niestety, nie.
  • #8 14041941
    Draguz
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Mam pytanie, gdzie mogę sprawdzić jakie jest hasło na kolejny dzień? Albo jak je obliczyć?
  • #9 14388787
    jarek-99
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    @treborsz Mam ogromny kłopot opisany już w innym temacie związany z hasłem do bcs 0404le jeśli możliwe to prosiłbym o jednodniowe hasło do rejestratora.
  • #11 14392029
    jarek-99
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Zadziałało... wielkie dzięki...

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z rejestratorem BCS 0404le, który nie akceptuje fabrycznego hasła "admin" oraz informuje, że dysk twardy nie jest gotowy do pracy. Po wymianie dysku na nowy problem nadal występował. Użytkownik uzyskał pomoc w postaci resetowania hasła poprzez wprowadzenie hasła jednodniowego, co pozwoliło na przywrócenie dostępu do konta admin. Stary dysk Samsung 0,5Gb nie działał, wydając dźwięki tykania, co sugeruje jego uszkodzenie. Nowy dysk działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA