logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony CMT-EH15 - Po włączeniu piosenki na płycie CD wieża się wyłącza

12 Paź 2014 18:42 2853 6
REKLAMA
  • #1 14036022
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 14036041
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14038057
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 14038398
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 20563659
    Colarcool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Doradzałbym tzw cold reset bo objawy mogą wskazywać na 2 rzeczy : jedna włączają się zabezpieczenia układu przy uruchomieniu CD - albo pobór prądu jest za duży albo jakieś elektrolity wyschły/wylały i napięcie za bardzo w jakimś punkcie spada. I tu raczej sama sobie nie poradzisz , choć kto tam wie. Druga przyczyna może być taka że układ zfiksował i ustawił sobie samoczynne wyłączanie po tak krótkim czasie. I tu z pomocą może przyjść właśnie cold reset;
    Procedure:
    1. Wciśnij równocześnie trzy przyciski stop [kwadracik], – TUNING[dwa czarne trójkąty skierowane w lewo] oraz [włącz/wyłącz]
    Sony CMT-EH15 - Po włączeniu piosenki na płycie CD wieża się wyłącza
    2. When “RESET” appears, the set enters standby status.

Możesz też wejść w test serwisowy CD - ale poczytaj service manual Sony CMT-EH15 - Po włączeniu piosenki na płycie CD wieża się wyłącza Sony CMT-EH15 - Po włączeniu piosenki na płycie CD wieża się wyłącza
  • REKLAMA
  • #6 20565440
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 736
    Tutaj problemem moga byc mikroswitche na przednim panelu . Dosc leciwa wieza wiec moze by bylo tam zajrzec . Poprawnosc napiecia 3,3V. Moze zimne luty .
    Załączniki:
    • Sony HCD-EH15_sm.pdf (3.75 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 20572367
    Colarcool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pewnie przyczyn może być wiele. Ja korzystałem z tej wieży jako ze wzmacniacza (przez AUX) i miałem dokładnie ten objaw tzn po kilkudziesięcioleciu sekundach wieża przechodziła w tryb wyłączony. Po resecie jak ręką odjął . Wieżę mam bez pilota i nie mogę wejść w funkcje dostępne z pilota. A fabrycznie stan automatycznego wyłączania przy braku sygnału jest jak widać wyłączony. Być może faktycznie winien jest jakiś elektrolicik w obwodzie detkcji sygnału ale szukanie go byłoby jednak bardziej kłopotliwe niż wciśnięcie 3 przycisków...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wieżą Sony CMT-EH15, która wyłącza się automatycznie po odtworzeniu połowy utworu z płyty CD, podczas gdy inne źródła dźwięku działają poprawnie. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak problemy z silnikiem napędu płyty (spindle), ewentualne uszkodzenia elektroniki, mikroswitche na panelu przednim, a także możliwość przegrzania lub zbyt dużego poboru prądu. Proponowane rozwiązania obejmują odlutowanie silnika, wykonanie tzw. cold reset oraz sprawdzenie napięcia i zimnych lutów. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując, że resetowanie urządzenia często rozwiązuje problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA