logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór wzmacniacza do głośników 5 cali 50W RMS, 4/8 Ohm, 12V zasilanie

SyncMaster128 13 Paź 2014 17:01 684 1
REKLAMA
  • #1 14038236
    SyncMaster128
    Poziom 2  
    Witam,

Chcę stworzyć przenośne nagłośnienie

Mam dwa głośniki 5 calowe szerokopasmowe

Specyfikacja techniczna:
    - Skuteczność: 83 dB
    - moc: 50 Wat RMS
    - pasmo przenoszenia 70 Hz - 15 kHz
    - Impendancja: 4/8 Ohm
    - waga magnesu: 160g

Potrzebuję porady w doborze wzmacniacza do nich oraz czy takie głośniki nadają się do takiego sprzętu ?

Wcześniej miałem poniższy wzmacniacz i działały na nich dwa głośniki 10W 4Ohm

http://sklep.jabel.com.pl/produkt/380/10/Inne...DA2005_z_radiatorem_zmontowany_WYPRZEDAZ.html

Czy jest sens wykorzystania tego wzmacniacza do głośników 50W, a jeżeli nie to proszę o nakierowanie.

Musi on współpracować z napięciem 12V, ponieważ zasilanie będzie z akumulatora żelowego 12V 12Ah.

Liczę na pomoc, pozdrowienia ;)

Dodano po 17 [minuty]:

Dodam, że szukam ciągle odpowiedniego lecz na prawdę jest ciężko, ponieważ nie jestem specjalistą w tych sprawach, a potrzebuję kompletnego zmontowanego już wzmacniacza gotowego do podłączenia głośników oraz przewodu od sygnału jack 3,5mm i podłączeniem zasilania. Z tym wszystkiem pewnie też będę miał problem, chyba, że nie jest to takie trudne jak mi się wydaje.

Dodano po 11 [minuty]:

Odnalazłem taki http://serwis.avt.pl/manuals/AVT1611.pdf jak dla mnie na chwilę obecną jedyna opcja czy może ktoś bardziej doświadczony wypowiedzieć się i odpowiedzieć na pytania ;) ?

Dodano po 2 [godziny] 48 [minuty]:

Jak zwykle nikt nie zna odpowiedzi, a jak czyta się stare tematy z przed kilku lat, to każdy miał tyle do powiedzenia, a szkoda.
  • REKLAMA
  • #2 14040233
    SyncMaster128
    Poziom 2  
    ......znowu
REKLAMA