logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce GTX 650 - brak obrazu po podłączeniu, działa tylko zintegrowana

Pawlos977 14 Paź 2014 19:23 774 6
REKLAMA
  • #1 14041483
    Pawlos977
    Poziom 2  
    Witam kupiłem dzisiaj nową kartę graficzną GeForce GTX 650 ( wcześniej miałem zintegrowaną ) i podłączyłem ją i problem jest taki, że jak podłączam kabel VGA to nie pokazuje mi obrazu ( mam po prostu czarny ekran ) ale jak podłącze kabel do zintegrowanej to wszystko jest Ok. Jak wchodzę w menedżer urządzeń to nie wyświetla mi się ta karta tylko stara. Proszę o pomoc.
    Parametry komputera
    Procesor: AMD A8-6600K
    Płyta: ASRock FM2A78M-DG3+
    Ram: 8 GB
    Zasilacz: 400 W Highlander
    Z góry dziękuje o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 14041505
    janekf65
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Banalne pytania: czy zainstalowałeś sterowniki do nowej karty? czy w biosie ustawiłeś jako domyślną kartę którą zamontowałeś?
  • REKLAMA
  • #3 14041526
    Pawlos977
    Poziom 2  
    Wiec w Biosie mam ustawione PCI-E a sterowników wgrać nie mogę bo wyskakuje mi to:there is not correct device for this cd
  • REKLAMA
  • #5 14041577
    janekf65
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Komunikat mówi że sterowniki niewłaściwe do tej karty lub systemu operacyjnego
  • REKLAMA
  • #6 14041696
    rozales
    Poziom 24  
    Ocena: 160
    Podmień urządzenie zasilaczopodobne na porządny zasilacz, bo za chwilę z czegoś poleci dym.
    I mogą nie uznać gwarancji.
  • #7 14041778
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    Czy autor Pawlos977 zerknął do tematu kolegi swiercm ?
    To jasne, że skoro sygnał idzie z płyty gł. nie "widzi" ona w ogóle gtx.
    EDIT: Kiedy płyta prawidłowo wykryje kartę sygnał z płyty ma zniknąć (ma nastąpić automatyczne wyłączenie karty zintegrowanej)
    Wykonaj reset CMOS. Porządnie. Tak z 3 razy nawet.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z nową kartą graficzną GeForce GTX 650, która nie wyświetla obrazu po podłączeniu, podczas gdy zintegrowana karta działa poprawnie. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie ustawień BIOS, instalację odpowiednich sterowników oraz wymianę zasilacza na mocniejszy. Użytkownik potwierdził, że w BIOSie ustawił PCI-E, ale napotkał trudności z instalacją sterowników. Zasugerowano również wykonanie resetu CMOS, aby płyta główna mogła prawidłowo wykryć nową kartę graficzną.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA