Witam.
Tym razem mam problem z uciążliwymi oknami, które są otwierane podczas korzystania z przeglądarek chrome, mozilla i opera, niezależnie na której przeglądarce pracuję co jakiś czas klikając na jakiś link zamiast strony którą chcę otworzyć to otwiera się strona pusta w w nagłówku pisze Powered by Rock Turner
a adres tj. offes.bycontext.com/ ... i tu długa część adresu.
Jest to bardzo uciążliwe w szczególności gdy chce sie coś szybko zrobić.
Niekiedy też podczas pracy na przeglądarce lub nawet jak jest tylko włączona i nic sie na niej nie robi lub oglądam film otwiera się w osobnym oknie pusta strona z jakimś dziwnym adresem np. cr4.gogorithm.com/ i też tu dalej jest dziwna długa część adesu.
Dzieje sie tak bardzo często.
Skanowałem już komputer różnymi programami, czyściłem combofixem, przywracałem fabryczne ustawienia przeglądarek, nawet odinstalowałem i zainstalowałem od nowa przeglądarki i nie pomogło.
ok zrobiłem tak jak napisałeś, poniżej wygenerowany log po powyższej operacji
na razie problem ustał, chciałbym jeszcze zapytać jak skutecznie i jakim najlepiej darmowym programem antywirusowym zabezpieczyć komputer przed takimi sytuacjami oraz innymi wirusami?
Załączniki:
Fixlog.txt(10.63 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Użytkownik zgłosił problem z niechcianymi oknami otwierającymi się w przeglądarkach Chrome, Mozilla i Opera, które prowadzą do pustych stron z adresami takimi jak offes.bycontext.com oraz cr4.gogorithm.com. Pomimo skanowania komputera różnymi programami, czyszczenia i reinstalacji przeglądarek, problem nie ustępował. Użytkownik otrzymał zalecenia dotyczące użycia AdwCleaner oraz Malwarebytes Anti-Malware do usunięcia zagrożeń, a także instrukcje dotyczące usunięcia niechcianych dodatków, takich jak IObit Apps Toolbar. Po wykonaniu tych kroków problem został rozwiązany, a użytkownik zapytał o rekomendacje dotyczące darmowego oprogramowania antywirusowego. Wygenerowane przez model językowy.