logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung SCX-3405W - Czarny pasek na dole strony przy drukowaniu, nie przy kserowaniu

AlmightyDuck 15 Paź 2014 08:17 2247 2
REKLAMA
  • #1 14042669
    AlmightyDuck
    Poziom 1  
    Dzień dobry!

Mam irytujący problem z urządzeniem wielofunkcyjnym Samsung SCX-3405W.

Podczas drukowania na dole strony zostaje nadrukowany czarny cienki pasek. Problem nie pojawia się w czasie kserowania, ani w czasie skanowania na tym samym urządzeniu.

Drukarka została w międzyczasie wyczyszczona w serwisie gdzie podobno nie było problemu z drukowaniem. Z tego wynika że problem leży raczej po stronie komputera.

Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem je ponownie. Problem jednak nie zniknął.

Proszę o poradę co jeszcze mogę zrobić.

Samsung SCX-3405W - Czarny pasek na dole strony przy drukowaniu, nie przy kserowaniu
  • REKLAMA
  • #2 14044217
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Zacząłbym od bębna.
  • #3 15586130
    photokom
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Mam taki sam problem. Drukuje się czarny pasek na dole strony, ale tylko w trybie oszczędzania tonera. Drukarka Samsung CLX-3305FW. Wątpię by był to problem z bębnem. Raczej coś z kalibracją? A może sterownikiem lub oprogramowaniem? Linia jest równiutka (idealny prostokąt) i zawsze taka sama (oczywiście gdy się pojawia). Przy opcji wydruku oszczędnego drukuje się zawsze, natomiast w innych trybach nigdy. Wymieniłem toner na inny (akurat się skończył) ale to nic nie zmieniło. Rozwiązał ktoś ten problem?
REKLAMA