Witam wszystkich forumowiczów.
Z przyczyny awarii starego PC, przyszedł czas na złożenie nowego zestawu.
Ze starego PC zostaje: dysk twardy, napęd oraz obudowa. Zasilacz tymczasowo pomijam, ponieważ istnieje szansa, ze dostanę "w spadku" firmowe 500W.
Reasumując, kwotę jaką chciałbym wydać na zestaw (procesor, płyta główna, RAM oraz karta graficzna) to ok. 1000zl.
Komputer ma służyć do gier oraz multimediów.
Ponieważ budżet jest niski, a moje wymagania wysokie, to rozważam sprzęt używany, ponieważ w tej cenie nie kupi się nic nowego i mocnego na lata.
Myślałem o Intel Core i5 2400, znalazłem gdzieś za niecałe 400zl.
Karta najlepiej jakby miała już 2GB i więcej niż 128 szynę, ale chyba ponosi mnie fantazja...
Ramu wystarczy na razie 4GB.
Proszę więc bardzo o wasze propozycje i liczę na waszą wiedzę.
Pozdrawiam
Jako, iż temat dotyczy PCta do gier, temat przeniosłem do Działu Gry Komputerowe. swiercm
Z przyczyny awarii starego PC, przyszedł czas na złożenie nowego zestawu.
Ze starego PC zostaje: dysk twardy, napęd oraz obudowa. Zasilacz tymczasowo pomijam, ponieważ istnieje szansa, ze dostanę "w spadku" firmowe 500W.
Reasumując, kwotę jaką chciałbym wydać na zestaw (procesor, płyta główna, RAM oraz karta graficzna) to ok. 1000zl.
Komputer ma służyć do gier oraz multimediów.
Ponieważ budżet jest niski, a moje wymagania wysokie, to rozważam sprzęt używany, ponieważ w tej cenie nie kupi się nic nowego i mocnego na lata.
Myślałem o Intel Core i5 2400, znalazłem gdzieś za niecałe 400zl.
Karta najlepiej jakby miała już 2GB i więcej niż 128 szynę, ale chyba ponosi mnie fantazja...
Ramu wystarczy na razie 4GB.
Proszę więc bardzo o wasze propozycje i liczę na waszą wiedzę.
Pozdrawiam
Jako, iż temat dotyczy PCta do gier, temat przeniosłem do Działu Gry Komputerowe. swiercm