logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować WR543G i WA500G, aby WA500G przesyłał internet przez LAN?

bochun2 17 Paź 2014 19:35 705 2
REKLAMA
  • #1 14050069
    bochun2
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Witam, wiem że pokrewnych tematów dużo ale piszę odrębnie bo każdemu z autorów chodziło o trochę inną wizję.

Zestaw na jakim to chcę zrealizować:
    -Router TP-LINK WR543G
    -AP TP-LINK WA500G

Schemat w według którego ma to pracować:

Problem następujący - w jaki sposób sparować oba urządzenia by WA500G przesyłał internet swoim gniazdem LAN.
    Dodam, że dekoder nie ma opcji Wi-Fi więc pozostaje mi tylko kabel z jedynego gniazda w WA500g.

pozdrawiam
    Kamil
  • REKLAMA
  • #3 14050284
    bochun2
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Ten schemat w moim wypadku nie zadziała bo ja jeden z tych AP w tym opisie muszę zastąpić swoim routerem, który ustawiony jest na WPA2-PSK/AES.
    Jak to zsynchronizować z WA500, w nim niektóre tryby nawet nie obsługują WPA2.

Dodano po 11 [minuty]:

Tutaj jest najbardziej przybliżony opis do mojego ale to nie działa do końca.
    Nie opisane jest jak połączyć ap z routerem.W AP wybieram tryb client, podaję SSID routera i adres mac routera (wpisuje taki jaki mam w zakładce LAN routera).
    DHCP w AP wyłączone jak w instrukcji. Problem jest po ustawieniu w AP DynamicIP(DHCP). Po tym restartuje i już nie mogę wejść do AP po kablu.

http://sklep.satserwis.pl/webpage/instrukcja-...dge-mode-na-przykladzie-tp-link-tl-wa500.html
REKLAMA