logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napisy w filmach rmvb, ale nie przez kodek RealAlt.

grejfrutek 03 Maj 2005 08:37 6631 4
REKLAMA
  • #1 1456867
    grejfrutek
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Mam kilka filmów w formacie RMVB + napisy w txt, chciałem oglądnąć je w dowolnym odtwarzaczu. Po zainstalowaniu kodeków RealAlt próbowałem otworzyć film w SubEdicie, AllPlayerze i kilku innych. Wszystko "działa", da sie wczytac tekst, tylko niesamowicie tnie obraz. nie da sie ogladać. Mam "świeży" Windows 98SE od wczoraj i tak samo sie dzieje. A instalujac RealPlayer, filmy przez ten otwarzacz "idą" płynnie, nie ma ani jedego przycięcia tylko plików tekstowych nie otwiera.

Mam Celerona 500, 352MB SDRAM, GF2MX. Jest jakiś sposób na mój problem? Prócz wymiany komputera na nowszy ;-) Moze jakieś inne kodeki o których nie wiem. A moze ktoś wie czy da sie zmniejszyć jakość filmu (jakiś suwak? tak jak ma to miejsce w DivX(film efect))

Dodano po 2 [minuty]:

RealAlt to skrót od real alternative
  • REKLAMA
  • #2 1457151
    jaro_21
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    spróbuj programu Crystal Player
    napisy trzeba do niego przerobić z txt na format ssl za pomocą subedita przez zapisz jako..
    Polecam tą stronkę http://members.lycos.co.uk/grzechu1999/rmvb_1_rmvb.htm
    przed instalacją real alternative odinstaluj realplayera

sprzęt masz wystarczający problemem może być też win98se
  • REKLAMA
  • #3 1468836
    grejfrutek
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    crystal player rowniez sobie nie radzi, a real alt instalowałem na czysty system, bez wczesniejszej instalacji real playera. pozniej probowalem na real playera zainstalowac real alta ale i to nic nie pomoglo
  • REKLAMA
  • #5 2142963
    jarekzczechó
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Napisy będą normalnie chodzić w każdym odtwarzaczu tylko muszą być pisane nie według klatek(MicroDVDPlayer)lecz według czasu(TMPlayer)Przeróbka trwa sekundy za pomocą Subrippera.
REKLAMA