logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3410 - wyłączanie się telefonu przy niskim poziomie baterii

edzo1234 03 Maj 2005 17:26 865 8
  • #1 1458064
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Niedawno kupilem Nokie 3410 ale coś jest z nia nie tak bo jak jest pelna bateria to moge rozmawiać i wszystko chodzi ale jak np bateria spadnie do 2 kresek to mi sie sam telefon wylacza ale znowu moge go wlaczyć i mi pokazuje 2 kreski i bateria trzyma tylko jak ktoś dzwoni albo ja to sie wylacza o co chodzi moze ktoś mi pomoc bo jestem nowy
  • Pomocny post
    #2 1458204
    jacek3210
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Na 99% bateria jest do wymiany. To ze pokazuje dwie kreski to nie znaczy ze jest dobra tylko ze ma napiecie ale nie ma pojemnosci i mocy. W czasie kiedy w fonie zaczyna pracowac nadajnik pobor pradu wzrasta nawet 10x i bateria nie jest w stanie dostarczyc tej mocy. wymien batetie i bedzie OK. Pozdro.
  • Pomocny post
    #3 1458839
    Morphy21
    Poziom 12  
    bateria jest do wymiany. prawdopodobnie wielokrotnie była tak słaba że sama sie wyłanczała, a to bardzo osłabia baterię
  • Pomocny post
    #4 1458955
    doc3nt
    Poziom 20  
    Ocena: 1
    no chyba ze ma uwalone PA wowczas bedzie podobnie
    ale stawialbym jak koledzy - na baterie.

wymien na nowa, sprawna i sie przekonasz - jesli bedzie tak samo i dalej fon bedzie sie wylaczal - wowczas - PA.
  • #5 1463214
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    dzieki za odpowiedz kupie nowa i zobacze co i jak
  • Pomocny post
    #6 1483312
    spider1987
    Poziom 13  
    mo dziala a jest jakaś mozliwość zeby stara baterie odratować chociaz troche
  • #7 1483513
    DrJanusz
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    Owniń dokładnie folią aluminiową, włóż w foliowy worek i na 3 dni do zamrażarki ... następnie 3 dni leżenia na biórku , wkładasz do telefonu ładujesz i powinna jeszcze troche pociągnąć .....
  • #8 1484302
    bartosz805
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    "Owniń dokładnie folią aluminiową, włóż w foliowy worek i na 3 dni do zamrażarki ... następnie 3 dni leżenia na biórku , wkładasz do telefonu ładujesz i powinna jeszcze troche pociągnąć ..... "

Gorszego chlamu nie slyszalem, gosc jest chyba nie powazny i an pewno korzysta z poradniku z allegro.pl:( jezeli chcesz odratowac baterie to polecam germanos'a, zrobia ci to za darmo, a jak im sie nie uda to bateria jest do wyrzucenia, pozdrawiam
  • Pomocny post
    #9 1484507
    DrJanusz
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    A próbowałeś tego sposobu ??? Jeśli nie to sie nie wypowiadaj bo ten sposób działa ....

Zajmuje sie serwisowaniem telefonów od 4 lat i jestem obeznany w gsm , a ty co winika z twoich postów nie portafisz zdjąć sim-lcok`a z 3510i .... bez komentarza ....

Podsumowanie tematu

✨ Problem z samoczynnym wyłączaniem się telefonu Nokia 3410 przy niskim poziomie baterii wynika najczęściej z uszkodzonego lub wyeksploatowanego akumulatora, który mimo wskazywania dwóch kresek nie jest w stanie dostarczyć odpowiedniego napięcia i prądu podczas pracy nadajnika. Wzrost poboru mocy w trakcie rozmowy powoduje gwałtowne rozładowanie baterii i wyłączanie się urządzenia. Zalecana jest wymiana baterii na nową, sprawną. Alternatywnie, pojawiły się sugestie dotyczące próby regeneracji starej baterii poprzez jej zamrożenie i odpowiednie przechowywanie, jednak metody te są kwestionowane i uznawane za nieskuteczne przez osoby z doświadczeniem serwisowym. W przypadku gdy wymiana baterii nie rozwiąże problemu, możliwą przyczyną może być uszkodzony moduł PA (Power Amplifier).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA