logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus eee pc 1201 nl - Formatowanie - missing operation system i błąd dysku

koks1994 28 Paź 2014 13:52 1326 2
REKLAMA
  • #1 14081272
    koks1994
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam, piszę z kolejnym problemem, jak wiemy notebook Asus eee pc 1201 nl nie posiada cd-rom, formata wykonujemy z pendrive, a więc próbowałem robić pełnego formata, pendrive 8 gb fat 32, różne wejścia usb, 3 windowsy xp sp 3, różne ustawienia biosu, bios zaktualizowany i za każdym razem, wyskakuje błąd missing operation system czy jakoś tak to się piszę albo błąd dysku zrestartuj naciskając dowolny przycisk/klawisz, oczywiście windowsy po zmontowaniu wyświetlają okna startowe windows, pliki kopiowałem metodą kopiuj wklej oczywiście nie w formacie iso tylko po zmontowaniu jak i tworzyłem pendrive bootowalny programem wintoflash
  • REKLAMA
  • #2 14081298
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    Możesz mniej chaotycznie opisać co próbujesz zrobić?
    Sformatować pendirve?
  • #3 14081352
    GrzegorzWsparcieAsus
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Ciężko jednoznacznie wywnioskować co się dzieje i co zostało stworzone, Jednak myślę, że może być problem po prostu z bootowaniem ze stworzonego pendrive'a. Czy w bios wyłączona jest opcja Boot Boster ( zakładka boot), czy jak uruchamiasz komputer i nasiskasz klawisz Esc w pojawiającym się boot menu widać możliwość rozruchu z Pendrive?
REKLAMA