logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telewizor do 2800 zł z funkcjami Smart TV, internetem i WiFi?

krzysztof130390 29 Paź 2014 11:07 1617 8
REKLAMA
  • #1 14083920
    krzysztof130390
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam. Poszukuje telewizora do ok. 2800 zł.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 10-15m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku ale nie robi to problemu
    7. Jaki masz obecnie telewizor? stary lg
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? smart tv, internet, wifi
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny, później kablowy
    10 .Jakie urządzenia? kino domowe
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok.4
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie mam zdania
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sportowe, zwykłą tv, koniecznie programy sportowe przez stream w internecie
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
    16. Preferencje co do marki? Samsung? Mam inne urządzenia i powinny być kompatybilne
    17. Preferencje co do wielkości? 48 cali
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? rozmyty obraz
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2800 zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? raczej tak, jakie? nie mam zdania
  • REKLAMA
  • #2 14084175
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 14084337
    krzysztof130390
    Poziom 8  
    Dzięki za odpowiedź. A co ze smart tv? Panasonic ma tyle samo aplikacji co samsung? Z tego co czytałem samsung pod tym względem ma większe możliwości. No i pytanie czy na obu mogę oglądać np. mecze piłkarskie korzystając z przeglądarki internetowej, poprzez stream? Dla mnie najwazniejsze cechy to:
    -Dobra jakość obrazu (żeby nie był rozmazany) szczególnie podczas oglądania sportu (i tu nasuwa się pytanie o tę funkcję która jest w samsungu. Co o niej powiecie? Jest różnica?
    -odtwarzanie meczów prosto z transmisji internetowych

Samsung H6400 czy Panasonic AS640, a moze AS650?
  • REKLAMA
  • #4 14084843
    Piotr3511
    Poziom 11  
    Jeśli mocno zależy Ci na smart tv to możesz rozejrzeć się też za nowymi Philipsami, w tym roku wprowadzili u siebie Androida specjalnie dla TV, z dużą biblioteką apek na tv w GooglePlay. Poza tym - Philips ma naprawdę dobrą jakość obrazu więc to kolejny plus np jak meczyki chcesz pooglądać
  • #5 14086192
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 14086436
    krzysztof130390
    Poziom 8  
    A czy do takich transmisji nie potrzebny jest flash player? Z tego co gdzieś wyczytałem to ten panasonic go nie ma. Jak to dokładnie jest z tym flash playerem?
  • #7 14086538
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 14172282
    gabkabaltazar
    Poziom 12  
    flash player odchodzi do lamusa, jego funkcje powoli przejmuje HTML5, takze nie szukaj na sile tv z suportem flasha
  • #9 14172285
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora do 2800 zł z funkcjami Smart TV, internetem i WiFi, do pomieszczenia o powierzchni 10-15 m², z odległością 3 m od ekranu. W dyskusji polecane są modele Samsung H6400 oraz Panasonic AS640, które oferują dobrą jakość obrazu, szczególnie przy oglądaniu sportu. Użytkownicy zwracają uwagę na różnice w aplikacjach Smart TV, gdzie Samsung ma większe możliwości. Panasonic lepiej radzi sobie z obróbką sygnału i kolorystyką. Wspomniano również o nowych telewizorach Philips z systemem Android, które oferują dużą bibliotekę aplikacji. Użytkownik pyta o wsparcie dla transmisji internetowych i Flash Playera, na co odpowiada się, że Flash odchodzi do lamusa, a HTML5 staje się standardem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA