logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Hdr Xr520 VE - traci ostrość podczas zoomowania

pazdziochowski 03 Lis 2014 20:15 1443 3
REKLAMA
  • #1 14099299
    pazdziochowski
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam, posiadam kamerę jak w opisie SONY HDR XR520 VE, problem jest z tym, że podczas zoomowania kamera traci ostrość, ustawienie ręczne nic nie dają, prosiłbym o kontakt lub kogoś kto zajmuje się naprawą obiektywu czy płyty głównej kamery, z góry dziękuję Mariusz
  • REKLAMA
  • #2 14106275
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    Wygląda na to, że kamera jest po upadku, bardzo silnym wstrząsie i został uszkodzony focus motor, trzeba wymienić zespół obiektywu.
  • REKLAMA
  • #3 14108196
    pazdziochowski
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    witam, jaki byłby koszt wymiany ? i czy można poprosić o kontakt
  • #4 14109054
    sowa_46
    Poziom 25  
    Ocena: 84
    Wydaje mi się, że naprawa będzie nieekonomiczna, ja w tym pomóc nie mogę, nie ma mnie w kraju, poza tym zespół optyczny bliźniaczej kamery (HDR-XR520V w systemie NTSC) z rynku USA, nie jest już dostępny a jego była cena to $175.-

Nie jestem w stanie sprawdzić jak wygląda sytuacja dla modelu europejskiego.

Zapytam jeszcze czy próbowałeś zresetować kamerę? Ja zasugerowałem upadek bo takie są objawy po upadku w tych blokach optycznych, nie zaprzeczyłeś ale jeżeli jesteś przekonany że kamera nie doznała silnego wstrząsu to reset może pomóc.
REKLAMA