Witam, pare dni temu zamyśliłem sobie zrobić oświetlenie schodów, za pomocą najzwyklejszych taśm led, potrzeba mi było jej 20 metrów. 2 czujniki ruchu, oraz transformator.
Z moich obliczeń potrzebowałem transformatora 150W przetwarzający napięcie na 12DC potrzebne do zasilenia taśm led.
Transformator zakupiłem z allegro:
zasilacz-led-pos-150W-12v-12,5a
Czujniki zakupiłem 2 , pracujące na napięciu 12V.
Po podłączeniu całości, i załączeniu zasilania z niewiadomych przyczyn jedna z czujek strzeliła, i coś w niej się spaliło.
Moje pytanie brzmi dlaczego się tak stało ? Skoro wszystko było dobrze podłączone?
Sprzedawca zapewnił mnie, że 2 czujniki będą se sobą współpracowały, dlaczego też 1 czujnik uległ uszkodzeniu ?
Schemat załączam.
Z moich obliczeń potrzebowałem transformatora 150W przetwarzający napięcie na 12DC potrzebne do zasilenia taśm led.
Transformator zakupiłem z allegro:
zasilacz-led-pos-150W-12v-12,5a
Czujniki zakupiłem 2 , pracujące na napięciu 12V.
Po podłączeniu całości, i załączeniu zasilania z niewiadomych przyczyn jedna z czujek strzeliła, i coś w niej się spaliło.
Moje pytanie brzmi dlaczego się tak stało ? Skoro wszystko było dobrze podłączone?
Sprzedawca zapewnił mnie, że 2 czujniki będą se sobą współpracowały, dlaczego też 1 czujnik uległ uszkodzeniu ?
Schemat załączam.