Witam, szukam telewizora w cenie około 1500zł. Rozmiar 42" ewentualnie 40". Jako że TV będzie przeznaczony dla dziadków to właściwie nie mam konkretnych wymagań, ma po prostu ładnie odbierać kanały z DVB-T. Bajery typu wifi czy smartTV nie wymagane bo i tak nie będą używane. Przydałaby się jedynie możliwość powieszenia na ścianie.
Warto jeszcze wziąć pod uwagę Samsung UE40H5000 i LG 42LB5500. LG jest trochę droższy, ale i ma lepszy obraz ze względu na fullLED. Ważne, że poniżej 1,5.
Ja wiem, że za taką cenę to jakiś fajerwerków może nie będzie, ale za 1,5-1-6k można znaleźć w internecie sporo modeli nie tylko na allegro.
Poza tym, tak jak pisałem wcześniej telewizor będzie dla starszych osób - jedynym jego zastosowaniem będzie oglądanie standardowych kanałów z telewizji naziemnej. Dlatego jakość obrazu nie musi być idealna, i tak przesiadka ze starego kineskopa będzie bardzo odczuwalna
Polecałeś wcześniej Panasonica AS500, wyszukałem w internecie 42 calowy AS600E - czy też będzie dobry?
EDIT:
Poszukałem jeszcze w internecie i wybrałem kilka modeli:
Użytkownik poszukiwał telewizora o przekątnej 40-42 cale w cenie do 1500 zł, przeznaczonego dla dziadków, bez funkcji smartTV, z możliwością montażu na ścianie. W odpowiedziach polecano kilka modeli, w tym Panasonic 39 AS500, Toshiba 40 L5435, Samsung UE40H5000, LG 42LB5500, LG 42LB5610, LG 42LB570, Panasonic TX-42AS600E oraz Sharp LC-42LD264. Użytkownik zdecydował się na zakup modelu Panasonic. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.