logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multimedialny 17" z matrycą z wyższej półki

andrzejz78 13 Lis 2014 16:57 528 0
REKLAMA
  • #1 14127973
    andrzejz78
    Poziom 19  
    Ocena: 110
    Kolega poprosił mnie o poradę w sprawie wyboru laptopa Żeby to chodziło do gier to bym mógł coś podpowiedzieć ale do jego potrzeb potrzeba porady bardziej obeznanych w temacie laptopów multimedialnych

Laptop generalnie ma służyć do oglądania filmów i zdjęć jak i do czytania w internecie To są podstawowe zastosowania laptopa
    Z gier to "kółko i krzyżyk" lub "warcaby" więc może być bez grafiki dedykowanej

Matryca musi być pełne FullHD 17" z porządnym odwzorowaniem kolorów i nie męcząca oczu (dużo czyta)
    Jak by nie patrzył matryca musi być full wypas (bez dotyku) Dodam jeszcze że laptop może będzie użytkowany w plenerze więc matryca powinna być matowa

Laptop ma być też dość szybki Myślę że potrzebny by był dość szybki procesor raczej 2core z dobrą integrą
    System na SSD + jakiś większy przeciętnej wydajności HDD na filmy,zdięcia itp.

CDROM zwykły bez bluryja
    Dobrze by było żeby laptop był cichy
    Klawiatura może być podświetlana

Reszta bajerów jak WiFi czytnik SD itp. bez większego wymagania

Cena tak do 3tyś

Prosiłbym o linki do konkretnych modeli ewentualnie o ukierunkowanie mnie w których modelach lub producentach szukać

Zapomniałbym napisać że laptop powinien być raczej nowy
  • REKLAMA
REKLAMA