logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

THOMSON 42M61NF21 - nie włącza się ze standby,brak reakcji na pilot.

Naruk 13 Lis 2014 19:15 2862 5
REKLAMA
  • #1 14128483
    Naruk
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.

Poszukuje tabelki lub pliku .pdf .doc bądź czegokolwiek innego z kodami błędów do THOMSON 42M61NF21 chassis MT02+DE200. Mam male problemy z TV. Może opisze sytuację: telewizor działał normalnie aż pewnego dnia rano nie mogłem go włączyć, nie regował na pilota. Po odłączeniu od sieci i ponownym podłączeniu tv zaskoczył. Po wyłączeniu problem pojawil się znowu, tylko że tym razem musiałem go już odłączać od sieci kilkakrotnie. Dzisiaj rano nie udało mi sie go włączyć tą metodą wogóle, dopiero po powrocie z pracy zaskoczył. A wygląda to tak, że po włożeniu wtyczki do gniazda TV sam się włącza, ale tylko na około 0,2 s pojawia się obraz. Następnie TV przechodzi w tryb standby i nie reaguje na pilota. Jeżeli ktoś sie spotkał z taką usterką i rozwiązał swój problem lub wie jak to zrobić to proszę o poradę lub jakieś wskazówki. Czytałem, że wsad pamięci może pomóc...

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14129246
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Trochę malutko, jak na założenie tematu.

Nic mi nie wiadomo, aby te TV cokolwiek "mrygały". ;)
    Weź się po prostu za robotę z miernikiem w rękach.
    "Papiery" od pięciu lat w forumowej bazie leżą. ;)
  • REKLAMA
  • #3 14135381
    Naruk
    Poziom 11  
    A wiecie może ile taki wsad mógłby kosztować i gdzie na terenia Warszawy ktoś mógłby się tego podjąć? I czy da się przeprowadzić taką operacje u mnie w domu? Nie chciałbym wozić tv samochodem, boje się że mu to zaszkodzi jeszcze bardziej.

http://en.elektroda.pl/rtvforum/topic1589118.html

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 14136042
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Wsad jest dostępny, jak widzisz, ale czy masz jak i czym wgrać? Jeśli nie chcesz lub nie czujesz się na siłach, aby cóś pomierzyć, np. w zasilaczu, to daj ogłoszenie w dziale TV Bazar, a w tytule zaznacz [zlecę].
  • REKLAMA
  • #5 14136920
    Naruk
    Poziom 11  
    No właśnie nie mam czym wgrać. A zawodu jestem elektrykiem więc raczej nie będe kombinowal przy tv,boje się ze narobie więcej szkody niz pożytku. A orientacyjny koszt wgrania wsadu?

Nawet nie mam punktów na założenie tematu,ehhh.
  • #6 14136938
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Naruk napisał:
    A orientacyjny koszt wgrania wsadu?

O to pytaj w serwisie.
    Jak rozumiem, z tym tematem już kończymy.
    Punkty na nowy temat Ci dorzucę.
REKLAMA