logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka HP 690 C - zgrzytanie i blokada suwnicy z tuszem, jak naprawić?

danielkuba 06 Maj 2005 12:09 1148 3
REKLAMA
  • #1 1466183
    danielkuba
    Poziom 11  
    Cześć
    Gdy włącze drukarkę (Power) zaczyna zgrzytać. Zdjąłem obudowe i włączyłem znowu a suwnica z tuszem nie mogła ruszyć. Wygłądało że mechanizm do uszczelnienia i czyszczenia nie chce się opuścić. Odłączyłem zasilanie i opuściłem ręcznie ten mechanizm to drukarka drukuje idealnie. Jeżeli opuszcze cały ten mechanizm bez odłączenia zasilania drukarka chodzi ale gdy wróci do punktu bazowego to znowu nie może ruszyc. Wygląda mi to na jakąś zębatke lub zużycie części która blokuje. Czy da się to naprawić , czy drukarka jest do wyrzucenia. Niech ktoś pomoże
    Dziękuje za informacje
  • REKLAMA
  • #2 1466209
    drebin
    Poziom 28  
    Ocena: 75
    Witam. Masz wyłamany plastik przy silniku stacji serwisowej. Miałem taki sam przypadek. Pomogła tylko wymiana od innej starej HP serii 600. Szkoda roboty, chyba że masz jakąś na części to wystarczy podmienić i gotowe. Pozdrawiam, drebin
  • REKLAMA
  • #3 1466344
    bbrutus
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    Witam. Spróbuj wyjąć czarny mechanizm, który odsysa pozostały tusz na kartridgach, ( cały ). Wizualnie przejżyj czy coś nie jest ułamane. Wykomp pod ciepłą bieżącą wodą. Może jest tylko zasyfiona starym zaschniętym tuszemi dlatego niechce się opuszczać. (Uważaj na sprężynki, żeby nie pogubić). Może sprężynki pospadały. Może wyskoczyła ze swojego miejsca( raz tak miałem). Powodzenia.
  • #4 1466565
    danielkuba
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za pomoc
    Dzisiaj całkowicie to wykręce i sprawdze dokładnie.
    Dzięki
REKLAMA