logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive zablokowany przed zapisem - jak usunąć ochronę i odzyskać dostęp?

flanker92 19 Lis 2014 20:23 1419 2
REKLAMA
  • #1 14146780
    flanker92
    Poziom 2  
    Witam wszystkich
    przeglądałem różne tematy z podobnymi problemami, ale żaden mi nie pomógł.
    Otóż pojawił mi się niespodziewanie problem z pendrivem, mianowicie nie mogę nic zrobić z plikami (usunąć, zapisać nowych plików, czy też sformatować pamięć) jedynie mogę przeglądać pliki i je kopiować.
    Jest to dla mnie o tyle dziwne, że jeszcze parę dni temu normalnie korzystałem z tego pendriva i wszystko pięknie działało.
    Czytałem, odnośne polecenia regedit itd, niestety jak wchodzę w wyznaczoną ścieżkę nie widzę ostatniego folderu "\StorageDevicePolicies" (ZAŁĄCZAM SCREEN)

Dodam iż pliki na penie są dla mnie bardzo ważne gdyz na nich pracuje, jeśli nie obejdzie się bez usuwania (wyczytałem że przez jakis program da się wyczyścić pamięć) to trudno zrobiłem kopie, ale boje się o configi w ukrytych folderach które znajdują się na pendivie.
    Mogę dodać jeszcze że drugi pendrive który był równolegle używany z wyżej opisywanym działa poprawnie.

Pozdrawiam i proszę o pomoc
    Załączniki:
    • Pendrive zablokowany przed zapisem - jak usunąć ochronę i odzyskać dostęp? Untitled.png (619.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 14147497
    flanker92
    Poziom 2  
    Zrobiłem dokładnie tak jak zostało to zaprezentowane i nic nie pomogło...

Dodano po 15 [minuty]:

zastanawia mnie fakt, iż tylko jeden pendrive nie działa , wszystkie inne urzadzenia flash działaja poprawnie. Dodam , iż wchodząc folder wadliwego pendriva nie mam paru opcji takich jak "usuwanie plików"
    Pendrive zablokowany przed zapisem - jak usunąć ochronę i odzyskać dostęp?

wczoraj instalowałem sterowniki do drukarki , miałem pewny błąd bo włączał mi się cały czas Office OneNote i przez przypadek wyłączyłem prawdopodobnie wirtualne urządzenie do drukowania związane z OneNote
    Załączniki:
    • Pendrive zablokowany przed zapisem - jak usunąć ochronę i odzyskać dostęp? fvb.png (130.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA