logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate ST1000DM003 - Dysk Seagate 1 TB stukanie podczas pracy oraz high fly wri

GoblinZielony 21 Lis 2014 00:02 1587 2
REKLAMA
  • #1 14150496
    GoblinZielony
    Poziom 1  
    Dzień Dobry
    Mam prośbę o radę.
    Tydzień temu kupiłem nowy dysk Seagate. Drugiego dnia użytkowania zaczęło w nim stukać. Kilkukrotnie wyświetlił mi się także komunikat Windowsa o problemach z dyskiem i propozycja utworzenia kopii danych.
    Dysk przeszedł poprawnie test SeaTool, natomiast wynik testu Victorią mnie trochę zaniepokoił, dokładnie chodzi o High Fly Writes.
    Nie wiem czy od razu biec z reklamacją, czy jest szansa na wyregulowanie programowe w domu, bo oddając dysk do serwisu musiałbym znowu przeinstalowywać system i programy :-(
    Z góry serdecznie dziękuję użytkownikom forum za wszelką pomoc i radę.
    Zrzuty z Victorii:
    Seagate ST1000DM003 - Dysk Seagate 1 TB stukanie podczas pracy oraz high fly wri Seagate ST1000DM003 - Dysk Seagate 1 TB stukanie podczas pracy oraz high fly wri
  • REKLAMA
  • #2 14151252
    aktorr
    Poziom 2  
    Jeśli coś stuka w dysku a masz gwarancję to się nie zastanawiaj tylko oddaj. Stukanie logicznie myśląc to uszkodzenie mechaniczne więc wcześniej czy później się rozsypie. A później więcej danych i wtedy będzie szkoda.
  • #3 14151281
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 550
    Witaj GoblinZielony.
    Zamieść proszę pełny ekran z wszystkimi parametrami SMART, a nie tylko wycinek.Jeśli będziesz miał kłopot z rozciągnięciem okna w Victoria, to możesz zamieścić SMART z CristalDiskInfo.

Warto także podać pełną konfigurację sprzętu. Dostosuj temat proszę do zasad działów komputerowych:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2367809.html
REKLAMA