Na co komu te polskie aplikacje, które i tak przestaną działać, jak tylko skończy się wsparcie modelu po ustaniu gwarancji. Najważniejsza aplikacja jest YT. Po za tym nigdy nie uznam jakichś zamkniętych "smartów", których to działanie uzależnione jest tylko od producenta. Dla mnie TV to przede wszystkim ekran (nawet głośników mieć nie musi bo za takie głośniki to ja dziękuję i płacić nie chcę) i na tym niech się skupią producenci. W menu (użytkownika) mają być opcje zaawansowanej kalibracji obrazu i nic więcej nie potrzeba). Eizo powinno zacząć robić TV

Odtwarzanie wszelkich cyfrowych multimediów zostawmy komputerom. Mówiąc komputerom nie mam na myśli biurkowych PC, a różne set-top-boxy (dongli tez nie uznaje - bo to jakieś nieporozumienie ;-D ) począwszy od Raspberry Pi przez wszelkie na androidach, których jest już bardzo dużo i na ,których można nawet grać w gry z grafiką dorównującą juz powoli PS3, aż po boxy z dedykowaną dystrybucją linuxa i np. XMBC z tunerami BVB-T/T2/S/S2/C z prawdziwym nagrywaniem i streamingiem, gdzie tylko chcemy. Np. do naszego serwera NAS z NASZYM szyfrowaniem, a nie producenta TV

. Oczywiście komputer ma być na szeroko znanym najlepiej otwartym oprogramowaniu wspieranym przez całe społeczności. Takie jest moje zdanie na temat tych "atrap" wbudowanych w TV i ocenienia TV pod kątem posiadania lub nie jakiejś aplikacji. Co do tematu to oczywiście wszystkie nowe TV w Niemczech są co najmniej tak samo wyposażone, jak sprzedawane w Polsce czyli o DVB-T mpeg-4 mozna być spokojnym.
Ps. napisałbym co myśle o tunerach DVB-S wbudowanych w TV (czasami także i DVB-T) po przetestowaniu już wielu, ale to powieść na inny temat

)