Witam, możecie mi pomóc wybrać laptop?
Wymagania:
cena do ok.1000zł
matryca matowa, najlepiej 15
dedykowana grafika
kamera
do tego solidny i niezawodny, fajnie jakby był w miarę cichy ale to niuans
do użytku "standardowego", w domu, w podróży: filmy, jakieś gry- nie koniecznie super nowości, net itp.
wcześniej miałem T43p, ale mi padł, poza tym był za wolny trochę już...a tak to spoko sprzęt
upatrzyłem sobie dwa:
dell precision m4400
hp elitebook 8530w
Cena ich podobna do 1000 zł, hp ma HDMI a Dell ma DisplayPort bez hdmi,ale chyba to nie problem jak się przejściówkę kupi, nie?( bo ewentualnie chciałbym filmy na tv oglądać z lapka)
No i dell ma rozdzielczość 1920x1200 a hp 1680x1050
Dell ma Viste wgrana HP 7...ale chyba to też nie problem przy ewentualnej zmianie? CP lepsze Vista czy 7? Pytam bo zatrzymałem się na XP
Poza tym oba mają niemal identyczną konfigurację: ten sam procek: Intel Core 2 Duo T9400 2,53Ghz 6Mb cache
aaa HP ma 4 GB RAM DDR2 , dell 3GB DDR2
grafa ta sama Nvida Quadro FX770M 512MB GDDR3
dysk tw. ten sam 250 GB 7200obr/min
Dell ma modem wew. GSM , hp nie
Hp ma DVD-RW z LightScribe, dell chyba nie
i tyle tak w skrócie...
możecie podpowiedzieć co lepsze , albo macie może coś innego, lepszego do zaoferowania???
pozdr.
Wymagania:
cena do ok.1000zł
matryca matowa, najlepiej 15
dedykowana grafika
kamera
do tego solidny i niezawodny, fajnie jakby był w miarę cichy ale to niuans
do użytku "standardowego", w domu, w podróży: filmy, jakieś gry- nie koniecznie super nowości, net itp.
wcześniej miałem T43p, ale mi padł, poza tym był za wolny trochę już...a tak to spoko sprzęt
upatrzyłem sobie dwa:
dell precision m4400
hp elitebook 8530w
Cena ich podobna do 1000 zł, hp ma HDMI a Dell ma DisplayPort bez hdmi,ale chyba to nie problem jak się przejściówkę kupi, nie?( bo ewentualnie chciałbym filmy na tv oglądać z lapka)
No i dell ma rozdzielczość 1920x1200 a hp 1680x1050
Dell ma Viste wgrana HP 7...ale chyba to też nie problem przy ewentualnej zmianie? CP lepsze Vista czy 7? Pytam bo zatrzymałem się na XP
Poza tym oba mają niemal identyczną konfigurację: ten sam procek: Intel Core 2 Duo T9400 2,53Ghz 6Mb cache
aaa HP ma 4 GB RAM DDR2 , dell 3GB DDR2
grafa ta sama Nvida Quadro FX770M 512MB GDDR3
dysk tw. ten sam 250 GB 7200obr/min
Dell ma modem wew. GSM , hp nie
Hp ma DVD-RW z LightScribe, dell chyba nie
i tyle tak w skrócie...
możecie podpowiedzieć co lepsze , albo macie może coś innego, lepszego do zaoferowania???
pozdr.