logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Visual Studio, C#] Aplikacja w tle, generująca okienko z przyciskiem

Adam Ś. 23 Lis 2014 22:13 2589 3
REKLAMA
  • #1 14159566
    Adam Ś.
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam. Chcę napisać w C# aplikację, która będzie pracować sobie w tle po starcie systemu i co określony czas np. 2 minuty generować/wyświetlać na ekranie małe okienko z informacją i jednym przyciskiem potwierdzenia. Zastanawiam się jak to stworzyć. Czy po prostu utworzyć aplikację konsolową pracującą w tle czy aplikację WPF, tylko jak zrobić aby pracowały w tle. Chyba muszę wybrać WPF ponieważ pojawiające się okienko chcę aby miało tło będące obrazkiem, aby ładniej wyglądało, a nie typowym okienkiem systemowym z monitem i dwoma przyciskami "OK" i "Anuluj" i z całą ramką...
  • REKLAMA
  • #2 14159602
    marcinj12
    Poziom 40  
    Ocena: 250
    Możesz zrobić i zainstalować aplikacją jako usługę usługę systemową. Wygooglaj sobie C# Windows Service. Wyświetlanie jednego prostego okienka można zrobić tak w WPFie, jak i w WinFormsach.
  • REKLAMA
  • #3 14159683
    Adam Ś.
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Ja myślałem aby utworzoną aplikację wrzucić do folderu autostart. Tylko jak zrobić aby po jej uruchomieniu, nie było widać żadnego okienka itp? okienko dopiero będzie się pojawiać po 2 minutach.
  • #4 14159865
    marcinj12
    Poziom 40  
    Ocena: 250
    Uruchom ją jako zminimalizowaną i ustaw ShowInTaskbar na False
REKLAMA