Dzień dobry, mam problem z lodówką Bosh KGV 36V10GB zakupiona 4 lata temu. Postaram się opisać problem najlepiej jak się da. Otóż wczoraj usłyszałam okropne buczenie (jakby wibrowania) zbieglam na dół i okazało się ze to lodówka więc szybko ją wyłączyłam. Za kilka minut włączyłam ale lodówka nie zaczęła pracować. Brak było tego charakterystycznego odgłosu startu.
Mimo to zostawiłam ją włączona. Co jakiś czas słychać dźwięk tykania. Powiedzmy że co 3 min.( jeżeli to ważne to sprawdzę). I teraz największe zaskoczenie, po 10 godz w lodówce chłodno, a w zamrażarce tez zimno.
Na noc ją wyłączyłam bo bałam się tego tykania, żeby nie było jakiegoś spięcia.
Rano w lodówce ciepławo, więc włączyłam i znów to tykanie...
Sprawdziłam po 2 godz, w lodówce chłodno, w zamrażarce tez.
Nadal nie startuje, żadnego objawu ze pracuje tylko to tykanie (dość głośne)
Bardzo proszę o pomoc
Na nową lodówkę musze czekać 4 tygodnie, a bez lodówki jak żyć, no jak?
A, jeśli to pomoże to jest zwykła biała lodówka, bez żadnych wyświetlaczy, kontrolek. Ma tylko jedno pokrętło do temperatury (w tej chwili jest ustawione na max, bo chciałam zmusić ją do rozruchu, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł).
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie.
Mimo to zostawiłam ją włączona. Co jakiś czas słychać dźwięk tykania. Powiedzmy że co 3 min.( jeżeli to ważne to sprawdzę). I teraz największe zaskoczenie, po 10 godz w lodówce chłodno, a w zamrażarce tez zimno.
Na noc ją wyłączyłam bo bałam się tego tykania, żeby nie było jakiegoś spięcia.
Rano w lodówce ciepławo, więc włączyłam i znów to tykanie...
Sprawdziłam po 2 godz, w lodówce chłodno, w zamrażarce tez.
Nadal nie startuje, żadnego objawu ze pracuje tylko to tykanie (dość głośne)
Bardzo proszę o pomoc
Na nową lodówkę musze czekać 4 tygodnie, a bez lodówki jak żyć, no jak?
A, jeśli to pomoże to jest zwykła biała lodówka, bez żadnych wyświetlaczy, kontrolek. Ma tylko jedno pokrętło do temperatury (w tej chwili jest ustawione na max, bo chciałam zmusić ją do rozruchu, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł).
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie.