logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TP-LINK C20i - brak pobierania przez WiFi, strony się ładują, dostawca MULTIMEDIA

kuruptone 30 Lis 2014 15:04 660 3
REKLAMA
  • #1 14178904
    kuruptone
    Poziom 8  
    Witam wszystkich, mam problem z połączeniem wifi, strony normalnie się ładują (czasami trzeba odświeżyć) ale pobranie czegoś z internetu graniczy z cudem.
    Dostawcą internetu jest MULTIMEDIA S.A. - modem od nich to MOTOROLA SB5101E, kupiłem modem TP-LINK C20i i zaczęły się schody. Działam na WIN 7 SP1. walcze z problemem 2 dni, przeczytałem prawie wszystkie problemy jakie mogą to powodować, odświeżyłem system i po wgrywałem najnowsze sterowniki, oraz nowszy firmware do routera i problem wciąż istnieje.
  • REKLAMA
  • #2 14178919
    clubaze
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    a jak podłączysz kabel od Motoroli do komputera to jest w porządku?
  • REKLAMA
  • #3 14178948
    kuruptone
    Poziom 8  
    przy połączeniu na kablu bezposrednio z modemu motoroli, jak i przy połączeniu kablem z routera internet działa bez zarzutów.

Dodano po 4 [godziny] 9 [minuty]:

Przywróciłem ustawienia fabryczne i skonfigurowałem sieć od początku poprzez opcje Quick Setup. Wifi chodzi trochę lepiej, ale niezbyt zadowalająco. Podczas pobierania pliku o wadze 85 MB prędkość strasznie się zmienia (od 0 B/s do 255 kB/s) przy łączu 12 Mb.

Robie testy łącza i wyniki download są za każdym razem inne: 1Mb, 3Mb, 5Mb, 10Mb, wyniki upload za każdym razem o podobnych wartościach tj. 0,7Mb, ping tak samo tj. 51ms

Poradzicie coś na te wahania prędkości pobierania, bo dane latają jak po sinusoidzie ;/
  • #4 14181664
    kuruptone
    Poziom 8  
    WADLIWY TOWAR, poszedłem do sklepu, wymieniłem na TP-LINK'a TL-WR841N i ten działa bez problemu, także dla innych osób, na przyszłość, jeśli występują znaczne skoki prędkości przy łączności Wifi = wada sprzętu!
REKLAMA