logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tp-Link TD-W8951ND - Jak poprawić zasięg Wi-Fi w domu jednorodzinnym?

kaczorek15 04 Gru 2014 19:41 1017 2
REKLAMA
  • #1 14192313
    kaczorek15
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam,
    Posiadam router Tp-Link TD-W8951ND. Router jest ustawiony na półpiętrze. Problem tkwi w tym, że na półpiętrze jest bardzo dobry sygnał, natomiast na parterze i na piętrze jest bardzo kiepski zasięg. Miałem 2 routery tego modelu i oba zachowywały się podobnie. Poza tym router wczesniej był zamontowany na piętrze i również był bardzo słaby zasięg nawet na półpiętrze. Internet jaki posiadam to Neostrada pakiet do 10 Mb/s. W czym może być przyczyna? Czy jest to wina złego ustawienia parametrów czy po prostu ten model tak ma? Czy warto inwestować w anteny większej mocy niż oryginalna? Proszę o jakieś porady.

Pozdrawiam

P.S. Mieszkam w domu jednorodzinnym w piętrówce
  • REKLAMA
  • #2 14192347
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Tłumienie ścian i sufitów na negatywny wpływ na poziom sygnału. Poza tym routery nowej generacji mają ograniczoną moc do 100mW w paśmie 2,4GHz bo większe dawki promieniowania elektromagnetycznego mogą być szkodliwe dla organizmu ludzkiego. Podobna częstotliwość jest w mikrofalówce. Poczytaj sobie - Link
  • #3 14192349
    -kosek-
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Trudno powiedziec czy inny router pomoze lub zmiana anteny, ja u siebie mam grube sciany i sporo zbrojenia w nich i musialem zainwestowac w reapeter sygnalu. Pozdrawiam
REKLAMA