logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 450s - Czarny ekran i wentylator na maxa podczas testu FurMark

04 Gru 2014 21:18 2865 7
REKLAMA
  • #1 14192684
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 14192804
    leszko84
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    Nie bardzo rozumiem, co 3 dni testujesz Futuremarkiem? Jaka sytuacja się powtórzyła? Trochę więcej szczegółów. Jaki sprzęt masz (Płyta, procek, ram, zasilacz)?
  • REKLAMA
  • #3 14192829
    KaszanasTori
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Mam ten sam problem, jest to chyba zasilacz...
    Sam mam to samo, tylko że u mnie problem pojawia się tylko podczas grania ...
    Nie wiem do końca sam co z tym zrobić ale sprawdź sobie OCCT temperatury czy ci się nie przegrzewa coś.
    I tak jak mi ktoś poradził obczaj sobie test na "Power Supply"
    Mi wywala komputer po 30 sekundach tego testu więc w moim przypadku przypuszczam że jest to zasilacz.
  • #4 14192884
    leszko84
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    KaszanasTori napisał:
    Mi wywala komputer po 30 sekundach tego testu więc w moim przypadku przypuszczam że jest to zasilacz.

Może byś wiele przyczyn takiego zachowania, dlatego prosiłem o specyfikację. Bez tego "radzenie" komuś może narobić więcej szkód niż pożytku.
  • #5 14192938
    KaszanasTori
    Poziom 9  
    leszko84 napisał:
    KaszanasTori napisał:

Może byś wiele przyczyn takiego zachowania, dlatego prosiłem o specyfikację. Bez tego "radzenie" komuś może narobić więcej szkód niż pożytku.

W pełni się z tobą zgodzę, najlepiej jak by kolega podał co ma w środku,
    odpal sobie dxdiag.exe zapisz informacje do pliku, i zaprezentuj nam to tutaj, dodatkowo podrzuć jaki masz zasilacz. Bo tego w dxdiagu raczej nie będzie ;)
    ewentualnie po prostu wszystko wypisz co tam u ciebie w pudle siedzi.
  • REKLAMA
  • #6 14193179
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 14193212
    KaszanasTori
    Poziom 9  
    Zrobię tak, łap tutaj link do tematu w którym kolega pomaga mi rozwiązać taki sam problem, tam napisał do mnie żebym skatował trochę zasilanie testem 15 minutowym i załączył screeny. Masz tam opis sytuacji.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2942228.html
  • #8 14193265
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną GeForce 450s, która podczas testu FurMark wyświetla czarny ekran, a wentylator działa na maksymalnych obrotach. Po odłączeniu zasilania i ponownym uruchomieniu komputer działał poprawnie, jednak problem powtórzył się po trzech dniach. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być problemy z zasilaczem, a także brak dodatkowego zasilania dla karty graficznej. Użytkownik potwierdza, że problem mógł być spowodowany odpiętym kablem zasilającym karty. Wspomniano również o testach OCCT i Power Supply, które mogą pomóc w diagnozowaniu problemów z temperaturą i zasilaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA