Witam trafił mi się laptop jak w tytule, laptop nie startuje po naciśnięciu przycisku power zapalają się 2 diody (jedna na płycie druga przy włączniku), startuje wentylator na jakąś sekundę (później cisza wentylator stoi diody się świecą),
nie znam dokładnej historii tego laptopa (podobno miał mieć padnięty procesor), a po rozebraniu okazało się że był czymś podlany, oczywiście pierwsze co zrobiłem to wyczyściłem nalot izopropanolem.
W wolnej chwili zrobiłem fotkę zalanego obszaru i wykonałem kilka pomiarów
Płyta główna NDGW0 LA-5991P Rev 1.0
Prąd po odpaleniu 0,48A
PL4=4,5V
PL5=6,3V
PL6=0V
PL8=7,8V
PL9=4,9V
PL13=14,4V
PL18=1V
PL19=11,3V
PL20=10,85V

Proszę mnie pokierować co sprawdzić w następnej kolejności, mam drugą taką płytę ale ktoś wygrzewał GPU i brakuje padów na GPU i pod nim, płyty nie testowana ale nie zalana więc można by coś podmienić w razie potrzeby.
nie znam dokładnej historii tego laptopa (podobno miał mieć padnięty procesor), a po rozebraniu okazało się że był czymś podlany, oczywiście pierwsze co zrobiłem to wyczyściłem nalot izopropanolem.
W wolnej chwili zrobiłem fotkę zalanego obszaru i wykonałem kilka pomiarów
Płyta główna NDGW0 LA-5991P Rev 1.0
Prąd po odpaleniu 0,48A
PL4=4,5V
PL5=6,3V
PL6=0V
PL8=7,8V
PL9=4,9V
PL13=14,4V
PL18=1V
PL19=11,3V
PL20=10,85V
Proszę mnie pokierować co sprawdzić w następnej kolejności, mam drugą taką płytę ale ktoś wygrzewał GPU i brakuje padów na GPU i pod nim, płyty nie testowana ale nie zalana więc można by coś podmienić w razie potrzeby.