logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PROEL KDC 1803 - ERR przy zamontowanej klawiaturze, działa po odchyleniu

jarcioy 07 Gru 2014 14:29 3987 5
REKLAMA
  • #1 14199720
    jarcioy
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

czy ktoś może mi pomóc w wyjaśnieniu przyczyny dziwnego zjawiska. Mam klawiaturę PROEL 1803, na której aktualnie wyświetla się ERR. Przeczyściłem wcześniej diody i otwory w obudowie i po zamontowaniu przez moment działało. Teraz na klawiaturze wyświetla się ERR, ale wystarczy że lekko otworzę i przechylę klawiaturę (tak ok. 30 stopni względem obudowy) i działa jak należy, wszystkie cyfry wystukują się prawidłowo. Sprawdzałem kabelki, symulując dociskanie zamykaną klawiaturą i ERR nie występuje. Układałem je też w różny sposób i efekt ten sam: klawiatura zamontowana - ERR, klawiatura lekko odchylona - OK.

Czy obudowa może w jakiś sposób zwierać się z konstrukcją samej klawiatury i powodować zwarcie?
  • REKLAMA
  • #2 14203039
    andziabb
    Poziom 21  
    Ocena: 53
    Witam! Według mnie jest to uszkodzenie w elektronice klawiatury- trzeba będzie wysłać ją do serwisu Proela, ale wcześniej niech się Pan z nimi skontaktuje http://www.proel.pl/kontakt

Pozdrawiam
    AC
  • REKLAMA
  • #3 14206038
    arekcom
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Niestety jeszcze raz musisz ja zdemontować i zajrzeć do środka,Sprawdź czy wszystko jest dokładnie i prawidłowo poskładana po pierwszym czyszczeniu.
  • REKLAMA
  • #4 14208554
    jarcioy
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Raczej poskładane dobrze. Dziwi mnie to, że wyjęcie jej z obudowy powoduje, że śmiga jak nowa.
  • REKLAMA
  • #6 14575060
    Tom69
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Udało się ustalic przyczynę? Mam dokładnie taką samą sytuację.
REKLAMA