Witam. Rodzice zlecili abym wybrał dla nich jakiś nowy telewizor. Nie mają jakichś specjalnych wymagań, chcą po prostu żeby był najlepszej jakości obraz i jego płynność(tata ogląda praktycznie tylko sport [boks, piłka nożna itd]).
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? niestety nie wiem, jeśli to bardzo ważne to dopytam
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? przeważnie tylko dwie
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? aktualnie lekko pod kątem, ale jeśli będzie to bardzo przeszkadzać pewnie telewizor stanie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? telewizor będzie stał pod oknem
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie stary jeszcze z tzw. "dupą"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? brak jakichś specjalnych wymagań
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka
10 Jakie urządzenia?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? naprawdę różnie, czasem 2h a czasem może i z 6h(nie non stop)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie potrafię na to odpowiedzieć
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sportowe, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? sony/panasonic ale pewnie jeśli są jakieś obecnie inne, lepsze marki to bez problemu się do nich rodzice przekonają
17. Preferencje co do wielkości? 32"-42" mamie zależy żeby oglądanie TV nie było męczące z odległości jaką wcześniej podałem(słyszała, że na 37"+ potrzeba odległości do oglądania około 5m)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? osobiście nie oglądam Tv w ogóle, rodziców nie wiem, ale wydaje mi się, że narzekają na jakość obrazu/dźwięku obecnego starocia
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? to raczej otwarta kwestia, rodzice wolą dołożyć ale mieć coś porządnego na dłużej
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? raczej nie
Z góry dziękuję za pomoc, jak potrzebne są jakieś dodatkowe informacje to proszę pisać.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? niestety nie wiem, jeśli to bardzo ważne to dopytam
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? przeważnie tylko dwie
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? aktualnie lekko pod kątem, ale jeśli będzie to bardzo przeszkadzać pewnie telewizor stanie na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? telewizor będzie stał pod oknem
7. Jaki masz obecnie telewizor? obecnie stary jeszcze z tzw. "dupą"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? brak jakichś specjalnych wymagań
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka
10 Jakie urządzenia?
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? naprawdę różnie, czasem 2h a czasem może i z 6h(nie non stop)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie potrafię na to odpowiedzieć
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sportowe, seriale
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? sony/panasonic ale pewnie jeśli są jakieś obecnie inne, lepsze marki to bez problemu się do nich rodzice przekonają
17. Preferencje co do wielkości? 32"-42" mamie zależy żeby oglądanie TV nie było męczące z odległości jaką wcześniej podałem(słyszała, że na 37"+ potrzeba odległości do oglądania około 5m)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? osobiście nie oglądam Tv w ogóle, rodziców nie wiem, ale wydaje mi się, że narzekają na jakość obrazu/dźwięku obecnego starocia
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? to raczej otwarta kwestia, rodzice wolą dołożyć ale mieć coś porządnego na dłużej
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? raczej nie
Z góry dziękuję za pomoc, jak potrzebne są jakieś dodatkowe informacje to proszę pisać.