logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Powiększające się zdjęcie po najechaniu na nie kursorem

Kraczek 09 Gru 2014 18:50 3354 9
REKLAMA
  • #1 14206921
    Kraczek
    Poziom 1  
    Witam, bardzo chciałbym się dowiedzieć jak uzyskać efekt powiększania się zdjęcia/obrazka po najechaniu na nie kursorem na aukcji Allegro. Bardzo mi zależy na tej umiejętności.
    Dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 14208344
    rachman
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Takie efekty zazwyczaj są realizowane przez wtyczki/pluginy jeśli chodzi o systemy CMS. Jeśli chodzi o wdrożenie tego na zwykłą stronę to są skrypty javascript lub jQuery, nie wiem czy czasem w najnowszych wersjach css się tego nie da osiągnąć bez javascriptu...

Na allegro nie stawiałem skórek ale pewnie też da się skrypcik po prostu wkleić w kod strony i powinno działać :)
  • REKLAMA
  • #3 14244764
    Dragas
    Poziom 26  
    Ocena: 197
    Z tego co pamiętam, to allegro blokuje uruchomienie kodu JS. Wydaje mi się, że najprościej jest osadzić na stronie iframe i za jego pomocą zrobić animacje tego typu.
  • REKLAMA
  • #4 14245532
    oskar_dyjas
    Poziom 25  
    Ocena: 25
    Aby jakiś efekt pojawił się po najechaniu na coś, potrzebne jest umieszczenie kodu javascript z obsługą tych zdarzeń. Allegro blokuje wszelki kod javascript i flash (albo inaczej: dopuszcza tylko niektóre znaczniki HTML razem z CSS). Także nie jest to możliwe co mówisz.

Możesz wstawić jedynie zdjęcia w zwykły sposób przez znacznik img, albo e.w. zrobić link z wstawionego zdjęcia. Tak to technicznie wygląda.
  • REKLAMA
  • #5 14474639
    ratajq
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    pozostaje CI jak narazie ...:hover{
    scale...
  • #6 14506385
    rafalfilipkowski
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Wyślij stronę allegro na której to widziałeś, zaraz wyciągnę Ci skrypt.
  • #7 14877872
    SirAdre
    Poziom 1  
    Ja w temacie powiększających zdjęć po najechaniu myszką
    Tu link do aukcji z laptopem i na niej jest ten efekt.
    Jakbyś był tak dobry by przesłać mi kod html jaki mam wkleić do szablonu na allegro by uzyskać ten sam efekt.
    przesyłam załącznik bo nie mogę dodawać linków w opisie - mam za mało punktów
    Załączniki:
    • link.txt (83 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 14883166
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    Tam jest coś takiego:
    Kod: CSS
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    Oczywiście kod musisz dostosować do szablonu. Te właściwości niepotrzebnie są zdefiniowane dwa razy.
  • #9 14884958
    weares
    Poziom 9  
    A nie ma do tego gotowych skryptów już?
  • #10 14885659
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    Możesz wstawić na początek kodu:
    Kod: HTML, XML
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod
    Wtedy wszystkie obrazki (oprócz tych ustawionych jako tło) będą się powiększać.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sposobu na uzyskanie efektu powiększania zdjęcia po najechaniu kursorem na aukcji Allegro. Odpowiedzi wskazują, że Allegro blokuje kod JavaScript, co utrudnia implementację tego efektu. Proponowane rozwiązania obejmują użycie CSS z pseudo-klasą :hover oraz osadzenie iframe, aby uzyskać pożądany efekt. Użytkownicy dzielą się fragmentami kodu CSS, które można dostosować do szablonu Allegro, aby zdjęcia powiększały się po najechaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA