logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite C850 - 1C4 - Przyspieszenie sprzętowe?

rdzawobrodyja 09 Gru 2014 21:10 2274 0
REKLAMA
  • #1 14207566
    rdzawobrodyja
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem.

Kupiłem swego czasu laptopa z windowsem 8, a ponieważ ten system ssie tak bardzo, że człowiek ma dość, postanowiłem go zmienić (straciłem cierpliwość przy błędzie ":( coś jest nie tak, komputer zbiera dane albo inny szajz". Zainstalowałem sobie 7 - piracka jak mniemam, znajomy mi dał. Mam nadzieję, że to nie problem?

Przechodząc do meritum. Gdy odpalam grę typową dla windowsa pojawia mi się to
    ""Przyśpieszanie sprzętowe jest wyłączone lub nieobsługiwane przez sterownik karty wideo, co może spowodować wolniejsze działanie gry. Upewnij się że masz zainstalowany najnowszy sterownik karty karty wideo i że przyśpieszenie sprzętowe jest włączone" Trochę frustrujące, bo tnie mi się pasjans :/

Nie mam pojęcia co z tym zrobić, tematy, które przejrzałem, dużo mi nie pomogły. Mógłbym ściągnąć sterowniki do karty graficznej, ale mam tylko vga, a jestem przekonany, że to nie to. Dodaję wam dwa screeny, z dxdiag i menadżera urządzeń. Tak btw, co to jest te nieznane urządzenie?

tutaj widać, że te funkcje direcx są niedostępne, a chyba powinny być?

Toshiba Satellite C850 - 1C4 - Przyspieszenie sprzętowe? też pewnie się przyda

jest na maxa. Chyba w tej sytuacji nie powinno być?

Drodzy eksperci. Jeśli temat w złym miejscu, to wybaczcie. Nie umiem szukać na forach podobnych tematów, więc jeśli się powtarza to, to rzućcie przydatny link.
    A jeśli wszystko jest dobrze, to powiedzcie mi - co trzeba zrobić, żeby wszystko płynnie chodziło? Nie tylko pasjans, ale i normalne gry :)

Pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
REKLAMA