logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo A390T – GPS nie działa, brak sygnału mimo włączonej funkcji lokalizacji

fasola1333 10 Gru 2014 19:08 1815 12
REKLAMA
  • #1 14210285
    fasola1333
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam, od niedawana jestem posiadaczem wyżej wymnienionego telefonu. Nie jest to samsong czy inna znana marka jednak stosunek jakości do czemu jest naprawdę dobry. W wielu źródłach wyczytałem, że posiada on GPS i tu pojawia się problem. Nie uruchamia się on :( . W czym może tkwić problem?
  • REKLAMA
  • #2 14212078
    agresywneklapki
    Poziom 10  
    Prawdopodobnie w sofcie, ewentualnie spróbuj wyjąc baterię i uruchomić od nowa, może załapie tak jak w Lenovo A820 albo spróbuj jeszcze aplikacji "FasterGPS".
  • #3 14214770
    rtvkce
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Sprawdź ustawienia czy masz włączone wszystko co trzeba, włącz też wifi. Pierwsze łapanie fixa może długo potrwać więc uzbrój się w cierpliwość. Pamiętaj żeby nie było przeszkód nad Tobą przy pierwszym łapaniu fixa... najlepiej na otwartej przestrzeni.
  • REKLAMA
  • #4 14324584
    cymesspol1
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Udało się rozwiązać problem??
    U mnie w tym telefonie dalej to samo.
    w usługach lokalizacji wogóle nie widzę gps.
    Nie wiem co robić. Ktoś pomoże??
  • #5 14438781
    jojo7878
    Poziom 2  
    właśnie udało sie komuś uruchomić aha i jeszcze jedno skąd można pobrać jakiś nowszy soft
  • #6 14439034
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Ja kupiłem w Tesco tablet Lenovo, Pan sprzedawca twierdził że ten tablet nie ma GPS, nawet poszedł do informatyków sklepowych aby się dowiedzieć czy jest ten GPS czy nie, oni akurat mają te tablety. Informatycy zapewniali że GPS ten sklepowy egzemplarz nie ma, mimo to kupiłem, bo miałem GPS na BT, tablet też ma BT. Sparowałem GPS BT z tabletem i wyruszyłem w trasę, wszystko działało, potem zobaczyłem że BT było wyłączone (albo zapomniałem włączyć, albo samo się wyłączyło), mimo to nawigacja działała (oczywiście na GPS z tabletu), od tamtej pory mam już ikonki GPS/lokalizacji, których wcześniej nie było, nawet w sklepie ze sprzedawcą szukaliśmy tej ikonki i nie było, do dziś nie wiem dlaczego.

W moim tablecie była możliwa aktualizacja do Androida 4.4.. bo jak kupowałem tablet miał wersję 4.2.., poszukaj aktualizacji może też masz: Ustawienia / Informacje o tablecie / Wyszukaj nową wersję oprogramowania.
    W sumie może dlatego uzyskałem dostęp do GPS?, bo z tego co pamiętam to od razu zaktualizowałem sobie system.
  • #7 14448416
    cymesspol1
    Poziom 9  
    Nie mam możliwości upgrade'u z tego poziomu.
    Ogólnie nic nie pomogło...
    Próbuję dalej
  • #8 14451357
    TomekxD
    Poziom 29  
    Ocena: 190
    Wyjdź na dwór, upewnij się, że w ustawieniach GPS jest włączony. Użyj aplikacji GPS Test z GP, poczekaj kilka minut i podaj wynik, najlepiej screenshot.
  • REKLAMA
  • #9 14451376
    cymesspol1
    Poziom 9  
    Niestety aplikacja jest niezgodna z moim urządzeniem. Poza tym nie mogę wyjść na dwór i włączyć bo nigdzie w ustawieniach go nie ma.....
  • REKLAMA
  • #10 14451812
    TomekxD
    Poziom 29  
    A moglbys podac screenshota z ustawien lokalizacji?
  • #11 14451820
    cymesspol1
    Poziom 9  
    Chodzi ci od dane z zakładki dostęp do lokalizacji w ustawieniach??
  • #12 14451835
    TomekxD
    Poziom 29  
    Najlepiej od razu jak tylko wejdziesz w ustawienia i lokalizacja, nie glebiej.
  • #13 14451844
    cymesspol1
    Poziom 9  
    Mam tylko w tej zakładce : Przez Wifi i sieci komórkowe i to jest zaznaczone. Nie ma żadnej innej opcji

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem GPS w telefonie Lenovo A390T. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak sprawdzenie ustawień lokalizacji, włączenie Wi-Fi, a także użycie aplikacji "FasterGPS". Inni użytkownicy podkreślają, że pierwsze łapanie sygnału GPS może zająć czas i zalecają przebywanie na otwartej przestrzeni. Pojawiają się również pytania o aktualizacje oprogramowania, które mogą wpłynąć na działanie GPS. Niektórzy użytkownicy nie widzą opcji GPS w ustawieniach lokalizacji, co sugeruje problemy z oprogramowaniem lub sprzętem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA