logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki soft do tunera Ferguson 2018SE z wersją TSRA4453S100SE?

yorek 08 Maj 2005 21:06 8226 10
REKLAMA
  • #1 1474026
    yorek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam.
    mam ferdka 2018se - tak było napisane w menu. wgrałem do niego bootloadera 15.1 i było wszystko ok.
    następnie próbowałem wgrać program do tunera SE za strony "fuc download" ale nie zgadzał się nagłówek. niestety nie udawało mi się odczytać programu, w Arioner wyskakiwał błąd "missing E1" albo coś w tym stylu.
    Potem wgrałem program do 2018SEC i niestety nie był oobrazu, czyli mam na pewno SE.
    Żeby odbiornik ruszył musiałem mu wgrać soft ze strony TELSTAR, wzięty z programów aktualnych. odbiornik ruszył i działa ok tylko nie mam discovery ani tvn turbo;) teraz pytanie - którym softem potraktować mój odbiornik żeby ruszył? ewentualnie nagłówek z którego gdzie przekopiować? dodam tylko że w tej chwili tuner pokazuje że ma soft w wersji TSRA4453S100SE.

Będę wdzięczny za pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1474186
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 1474240
    yorek
    Poziom 12  
    w poradniku lakiego wyczytałem, że do old trzeba wrzuucać soft powersky, ściągnąłem
    S821CISKV_$SPR_A5373_20050503_AUCPCnc
    czy wgranie tego to dobry pomysł?

Dodano po 3 [minuty]:

napisane, że powinno być dobrze :) jeśli rozchrzanię tuner to na pewno się jescze odezwę :)
  • REKLAMA
  • #5 1474259
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 1474506
    konrad7
    Poziom 12  
    Witam! na dzien dzisiejszy zmiana softu w oldzie nie ma sensu $SPR_A5172_work3.auc jest nie dopracowany(wymiana oprogramowania przy zmianie kanalow za kazdym razem no i wlecze sie) lepiej stary soft i recznie zalatwiac sprawe k....
    jedna przestroga nie ladowac boota 16.1 ktos sobie zarty zrobil i zucil to paskudztwo na upy
  • #7 1474655
    yorek
    Poziom 12  
    wgrałem 2018SE(old)_$SPR_A5172_work3.auc i faktycznie potwornie się ślimaczy, już myślałem że zespułem tuner :/
  • #8 1474908
    rtvslawek
    Poziom 16  
    Witam.
    Jest dobry sofcik,znajdziesz go na: http://www.crazyhorse.crd-host.com/uploads/in...ay-TPS-WOS.zip&directory=DECZ/ARION/Soft/Viva

sam sprawdzałem.(do Vivy)-i nietrzeba wpisywać codziennie(wiadomo co)sam wymienia.
    A co do wypowiedzi: (jedna przestroga nie ladowac boota 16.1 ktos sobie zarty zrobil i zucil to paskudztwo na upy )-sam sobie wrzuciłem,i chodzi bardzo dobrze-tylko zwrócić uwagę żeby był do takiego samego typu tunera,i żeby niebył niższy od tego co jest w tunerze-bo szkoda uwalić tunerka.
    Pozdrawiam.
  • #9 1475461
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 1476224
    yorek
    Poziom 12  
    soft viva nie działa- tuner nie wstaje
    na 2018SE(old)_$SPR_A5172_work3.auc słoneczko nie chce świecić.
    czy tvn jest w pakiecie słoneczka?
  • REKLAMA
  • #11 1476352
    Szoszon
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    yorek napisał:
    czy tvn jest w pakiecie słoneczka?

Tvn jest w pakiecie.Srubój jeszcze wykasować klucze z P*****u na 0 i wtedy zobaczysz czy działa ci AU

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz tunera Ferguson 2018SE z softem w wersji TSRA4453S100SE miał problem z wgraniem odpowiedniego oprogramowania, gdyż standardowe pliki z "fuc download" nie pasowały ze względu na niezgodność nagłówka, a próby odczytu programu kończyły się błędami typu "missing E1". Po wgraniu softu ze strony TELSTAR tuner działał, lecz brakowało kanałów takich jak Discovery i TVN Turbo. W dyskusji zasugerowano, że model to prawdopodobnie "2018SE old" i wymaga softu z dopiskiem "old". Polecano oprogramowanie Powersky, np. plik S821CISKV_$SPR_A5373_20050503_AUCPCnc lub 2018SE(old)_$SPR_A5172_work3.auc, choć ten drugi miał problemy z wolnym działaniem i częstą wymianą oprogramowania przy zmianie kanałów. Ostrzegano przed wgrywaniem bootloadera 16.1, który może uszkodzić tuner. Alternatywnie wskazano na soft VivaFTA dostępny na stronie crazyhorse, który nie wymaga codziennego wpisywania kodów, ale w praktyce nie działał poprawnie na tym modelu. Wskazano również, że TVN jest w pakiecie słoneczka i aby działał AU, należy wyczyścić klucze z P*****u. Ogólnie zalecano ostrożność przy doborze softu, zwracając uwagę na dopasowanie wersji do modelu tunera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA