Na wstępie powiem że jestem dość zaawansowanym użytkownikiem.
Próbowałem już chyba wszystkiego.
Ochronę w AV zwiększyłem na maxa,próbowałem w menadżerze zadań.
Program blokuje wszelkie próby wyłączenia poprzez menadżer zadań oraz zmiany priorytetu pliku consent.exe(wysoki)
oraz AV comodo(niski).
Wiem że to napewno virus lub złośliwe oprogramowanie ponieważ nie da się normalnie wyłączyć komuptera nawet komędą shutdown.
Czasami internet mi przerywa więc trzeba zrestartować karte próbowałem lecz się nie dało (1 raz tak mam).
Nie wiem kompletnie co mam zrobić żeby ogarnąć tego virusa.
Wykonywałem skanowanie wykryło kilka vriusów i to wszystko, próbwałem dodać program nawet do zablokowanych plików lecz to nie pomogło.
Problem pojawił się gdy przyszedłem ze szkoły, nie intalowałem niczego od 2-3 dni.
Co robić?
Odinstaluj a2zLyrics-16,GeekBuddy,Network System Driver,trolatunt,Trust Media Viewer,WindowsMangerProtect20.0.0.502,WorldofTanks.Pobierz i uruchom AdwCleaner https://toolslib.net/downloads/finish/1/ Kliknij Szukaj i później Usuń.
Otwórz Notatnik i wklej:
✨ Użytkownik zgłasza problem z złośliwym oprogramowaniem związanym z plikiem consent.exe w systemie Windows 7, które uniemożliwia normalne wyłączenie komputera oraz powoduje przerwy w połączeniu internetowym. Po zwiększeniu ochrony w programie antywirusowym Comodo i próbach zakończenia procesu w menedżerze zadań, użytkownik nie był w stanie usunąć wirusa. W odpowiedzi na problem, zaproponowano użycie narzędzia Farbar Recovery Scan Tool do skanowania systemu oraz usunięcie potencjalnie niechcianych programów, takich jak a2zLyrics, GeekBuddy, i inne. Użytkownik wykonał skanowanie i podjął kroki do usunięcia złośliwego oprogramowania, co przyniosło pozytywne rezultaty. Wygenerowane przez model językowy.