logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Galaxy s4 GT-I9500 - ROM ROT wgrany przez właściciela i uszkodzenie w/w.

Milano1512 16 Gru 2014 17:13 1476 3
REKLAMA
  • #1 14228308
    Milano1512
    Poziom 11  
    Witam.Kupiłem telefon sgs 4 GT-I9500 (oryginalny bo sprawdzony) i mam z nim problem gdyż ostatni właściciel rootował?(może próbował) system.Okazuje się ,że jest wgrana paczka regionowa na Chiny a csc zmieniony również na ten kraj , na telefonie znajduje się supersu jednak jest w jakiś sposób zepsuty a root programem motochopper nie pomaga również nie działa pobieranie aplikacji z google play. Chciałbym wgrać zwykły Polski ROM i go zrootować jak tego teraz dokonać?

Próbowałem : rootować,usuwać root wgrywać system , autoroot zawsze kończy się fail-em jak na obrazkach:
    screenSHU - The fastest screen capture ever.
    screenSHU - The fastest screen capture ever.

Z góry dziękuję za pomoc i wiem ,że sprawa nie jest łatwa.
  • REKLAMA
  • #2 14229357
    RadioActive
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Witam.
    Zamieszane to trochę co piszesz, ale spróbuj załadować oficjalny czysty soft Odinem, potem w recovery Wipe Data i Wipe Cache. Po tym telefon normalnie powinien powstać i zwyczajnie zrobisz Root'a.
  • REKLAMA
  • #3 14234572
    Milano1512
    Poziom 11  
    Naprawiłem wszystko gdyż okazało się ,że ta wersja to model shv-e300l z mocniejszym procesorem i większą ilością pamięci ogólnie bardziej podkręcony niż wersja na Europę. Aktualnie telefon działa bardzo dobrze.
  • #4 15140971
    SLAVCO1983
    Poziom 18  
    Ocena: 33
    Witam chciałem się podpiąć do tematu. Dostałem ostatnio tel SHV-E300L telefon działał działał i przestał. Nie reaguje na nic nie chce się włączyć nie miga dioda nawet po podłączeniu pod ładowarkę. Bateria podmieniona z innej s4 nic nie dało. Jak załączyć go w tryb serwisowy?, strzałka w dół menu i power?
REKLAMA